Franjo Lucić želi Ronka za kandidata!?

Zdravko Ronko i Franjo Lucić
(FOTO: 034portal)

12.02.2017. | A.M.
Pregleda: 13164

Kako piše portal direktno.hr, opisujući situaciju u Požeginavode kako se Lucić bori svom silom protiv Neferovića te navode razloge za to.

Razlozi čak na prvi pogled zvuče logično, jer svesti pričuna to da se Neferović bori protiv utjecaja Franje Lucića i ne želi ispuniti njegoveželje za dodjelu poslova nekim firmama te vršiti zapošljavanja po njegovojželji, za neke zvuči super, bravo Vedrane samo naprijed, ne daj se!!!




Ali, ako malo razmislimo!?


Žele li s direktno.hr poručiti da se u našem gradu dijeleposlovi po željama a ne po rezultatima natječaja, hmmm.., pa kako to kadPožežani znaju da na svim natječajima Grada poslove dobiva Presofleks i to spodrškom Neferovića.

Što ti zli jezici žele reći? Da Lucić preko Neferovića ima utjecajna natječaje, a Neferović to "očigledno" ne dozvoljava i sam provodi natječajeza bitne projekte Grada, gdje opet Presofleks sve dobiva, zato što sunajjeftiniji i pružaju najveću kvalitetu!!!

Citat 1.:

"Otkud toliki animozitet Lucića prema Neferoviću? Jedan odrazloga je, kako se može čuti u Požegi, taj što Neferović nije pristao naLucićeve pritiske da sve poslove u gradu trebaju dobiti njegovi prijatelji".

Haloo, daju li se kod nas poslovi na prijateljstvo i znači li to da su naši natječaji namješteni??.

Ne bi Neferović nikada dao nekome da ima utjecaj nanatječaje osim njega samoga, jer sjetimo se "na natječaje ne može i nesmije nitko utjecati " ili??.

Citat 2.:

"I to posebno, kako doznajemo, načelniku Velike Vladi Bobanui Jakšića Ivici Kovačeviću, ali i mladom gradonačelniku Kutjeva JosipuBudimiru, postavljajući se prema njima kao apsolutni vladar svega u Požeškojžupaniji, od investicija, posebno kada je u pitanju Županijska uprava za ceste,do zapošljavanja. Međutim, kako su svi ostali daleko manji i financijskislabiji od Požege, glavni je njegov fokus sada usmjeren na glavni gradžupanije."

Čekaj, Vlado Boban kao načelnik Velike uspješan je u svomposlu i ima jaku podršku u svojoj općini, županiji a i HDZ s njim zasigurno imavelike planove u budućnosti, Kovačević kao načelnik općine Jakšić se drži navlasti unatoč mnogim malverzacijama i sigurno će isplivati mnoge afere na svjetlodana kad izgubi zaštitu županijskog HDZ-a. U Jakšiću se može čuti da onpobjeđuje samo zato što SDP nema protukandidata, pa se znaju i našalitigovoreći da bi trebao Ronku dignuti spomenik za te godine na vlasti. Kovačevićje zasigurno prešao svih zenit svoje političke karijere i može biti vrlozahvalan biračima ako dobije još jedan mandat u Jakšiću.

Što se tiče gradonačelnika Kutjeva Josipa Budimira, on je uzpomoć Lucića došao na vlast i tu se pokazao kao uspješan. U razgovoru s Lucićemnam je istakao kako je on ponosan na uspješne mlade snage koje na terenuodrađuju super posao za ugled HDZ-a, i on osobno vidi jednu veliku karijeru Budimirau HDZ , koju će podržavati, što bi sad u ovome smetalo Budimiru nama nije jasnoili je to u članku bila samo patka, tko zna.

Citat 3.:

"Lucić je znao javno zamjerati Neferoviću i što u Zagreb, uministarstva ide sam, tražeći novac i podršku za gradske projekte, bez da muLucić dogovori sastanak i praktički ga drži za ruku i vodi po metropoli."

Bože pomozi, koje projekte (osim bazena, Trga i dječjeg vrtića,koji su građani sami 100 posto platili iz kredita bez pomoći Vlade i EU),čujemo samo o projektima u drugim gradovima. Kakve je to projekte Neferovićdogovarao u Zagrebu? Stvarno se moramo pitati što je pjesnik želio reći iliautor ne zna da nema nikakvih bitnih projekata osim onih koji smo sami platili,o kakvim drugim projektima je ovdje riječ??

Ali sad najbolje, citat 4.:

"Među Požežanima već godinama prevladava mišljenje da Lucićuviše odgovara da je u Požegi na vlasti Zdravko Ronko (SDP), s kojim je nekada iposlovno surađivao, nego netko iz HDZ-a, neovisan o tom pleterničkom saborskomzastupniku, kako bi što više novca mogao odvući u Pleternicu."

Iskreno, svi možemo misliti o Luciću što želimo, ali ovo gorenavedeno je apsolutni apsurd i da je tako HDZ Požege, županije i Zagreba bi gauz najmanju sumnju za tako nešto isključili.



Uostalom, ako bi Lucić želio da Ronko dođe na vlast, samo bitrebao postaviti Neferovića za kandidata, jer tada bi Ronko čak i s 110 godinastarosti imao realnu šansu da pobjedi, svi u Požegi znaju da je požeški SDPpotpuno kadrovski opustošen i pretvoren u taoca jednog političkog "mačka" u odmaklim godinama koji imašansu pobijediti samo Neferovića, dakle "šansu" dok je pobjeda vrabac na grani.

Znamo da Ronko nije prihvatio kandidaturu jer ne zna tko ćebiti protukandidat, ako to bude Neferović, Ronko će s oduševljenjem prihvatitino ako to bude netko drugi, naći će razlog da ne prihvati.

Posjetimo i premijera Plenkovića da je sam izjavio kakolokalne sredine po DEMOKRATSKOM načinu biraju svoje kandidate, pa poštivanjegradskog odbora i njihovu volju je demokratski, zato ne određujte iz Zagreba tkoće biti kandidat po općinama i gradovima diljem Hrvatske.

Držite se vaše javne izjave da ćete to prepustiti lokalnimorganizacijama.

I na kraju, pošto ni Karamarko a i ni Plenković nisu ništa uizvršnoj vlasti dali Požeštini, poručujemo Luciću u ovom slučaju, NE DAJ SE !!!


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI