HPD Sokolovac je jači nego ikad...

Predsjednik HPD-a Sokolovac Predrag Livak sa Suradnicima
(FOTO: I.V.)

28.01.2017. | I.V.
Pregleda: 10403

Održana je redovita izborna Skupština društva gdje suizabrana nova tijela Hrvatskog planinarskog društva Sokolovac. Po riječimapredsjednika Livaka, ti izbori su imali obilježje nekih drugih izbora, ali kakokaže, to je iza njih. Posebno se osvrnuo na medijske natpise u kojima selicitiralo dugom Društva.

Društvo nije dužno, jer dug ne postoji, sudskipostupak kojem Društvo može pobijediti je u tijeku tako da ne možemo govoritida je Sokolovac nekome dužan – rekao je predsjednik Predrag Livak




Kaže kako žele poručiti požeškoj javnosti da je HPDSokolovac jače nego ikad do sada.


Za tajnika društva Upravni odbor je izabrao mlađuosobu, Darka Majskog, iskusnog planinara a za blagajnicu Nadu Radmanović, zapredsjednika Gospodarskog odbora izabran je Mišo Doboš koji je ujedno i najzaslužnijičlan za uređenje planinarskih objekata, a za voditelja Sekcije vodiča izabranje njihov dugogodišnji iskusni planinar sa završenom planinarskom školom, tečajemza vodiče, a trenutno polazi i alpinistički tečaj, to je gospodin BranimirBartolović. Dopredsjednici Društva su Snježana Poljak i DragoMikel.

Imamo novoosnovanu Sekciju društva u Zagrebu, čija jepročelnica Ivana Šljerić, kojoj će biti zadaća da za naše sugrađanke isugrađane te članove Društva u Zagrebu organizira izlet na Medvednicu, sličnokao što imamo sekciju u Zakorenju koja tradicionalno organizira izlet naKapavac, najviši vrh Požeške gore, promocija našeg društva, predstavljanjeknjige "Požeško planinarstvo" počasnog predsjednika Antuna Lovrića iorganiziranje dolaska naših sugrađana na Papučke jaglace u Veliku – nastavljaLivak

Za voditeljicu Ekološke sekcije izabrana je Jelena Kitanović, a za voditelja Foto-sekcije izabran je Hrvoje Mikolčević kojiobožava fotografiju, a pomoći će Društvu u izradi nove web stranice. Naškolovanje za vodiče bit će upućeni Ivana Šljerić, Hrvoje Mikolčević i DamirMihoci.

Dakle, većina voditelja i tajnik društva su mlađiljudi, a od četvero živućih predsjednika Društva su uključeni u rad Društva ito aktivno. Sad je već pomalo tradicija da svi bivši predsjednici, dakako isadašnji, organiziraju sastanke kojima daju svoje prijedloge za poboljšanjedruštva. Ove godine planiramo i jedan izlet koji će organizirati svi predsjednicigdje će biti vodiči u cilju da se širi zajedništvo i poštuju ljudi koji sunešto ovom društvu dali – pojašnjava predsjednik Livak

Na Upravnom odboru su, kako kaže, razmatrali i izmjeneStatuta kako im se više ovakva situacija oko izbora predsjednika i tijela Društvane bi ponovila, a svoje prijedloge i izmjene će prezentirati Skupštini društva.

Kaja Bartošak, koja je imenovana za predsjednicuOrganizacijskog odbora za održavanje Dana slavonskih planinara u Požegi 2018.,je naznačila da Društvo na godinu obilježava 120 godina svog postojanja i 60godina od stavljanja u funkciju Planinarskog doma Lapjak te da će Društvo nadostojan način takve visoke obljetnice i obilježiti. Organizacije obilježavanjase prihvatila upravo ona.



Izrazila je zadovoljstvo što u Društvu djeluje velikbroj mladih i djece, još ne punoljetnih osoba, koji sa svojim roditeljimaredovito planinare, što, kako kaže, kao spoj mladosti i iskustva predstavljaidealan spoj, a još jednom se pokazalo kako je predsjednik vješt motivator ikomunikator.



Član Upravnog odbora Društva, dr. Damir Matoković jeistaknuo da, pored svog privatnog života u kojem je liječnik, kada se vine uplanine on postaje samo jedan od planinara bez titule ili nečega drugoga.Smatra da se društvo ne smije bipolarizirati, odnosno podijeliti već da trebagraditi zajedništvo, stoga poziva sve one koji žele planinariti da se u društvojave te da će društvo podržati svaku ideju i kreaciju koja ima za ciljunaprijediti i čuvati planinarenje.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI