Koalicija Neferovića i Ronka, da ili ne?

Iza paravana
(FOTO: 034portal)

24.01.2017. | A.M.
Pregleda: 7613

Kako se u kazalištu glumci pripremaju za javni nastup da bi bez greške gledateljima pokazali uvježbanost svoje točke i sebe prikazali u najboljem svjetlu, tako i u politici političari javnosti otkrivaju samo ono što bi, po njima javnost trebala znati.

Igrice, spletke i manipulacije su ono u čemu su najvještiji, nastojeći sebe prikazati spasiteljem naroda koji vapi za vizijom pravednijeg života.

Naime, iako je do lokalnih izbora nešto više od četiri mjeseca oni nas svojim licima i izrekama već sada bombardiraju na veliko.
Osvrnut ćemo se na zadnjih nekoliko dana i tjedana te pokušati izvršiti analizu što je tko rekao, i zašto je rekao to što je rekao.


NEFEROVIĆ I RONKO


Dva ljuta politička suparnika, da ne kažemo "neprijatelja" počela su, po mišljenju iskusnijih političkih znalaca, zajedničku suradnju. I jedan i drugi, od matične stranke otpisani, uvidjeli su da je vrag odnio šalu i da se za glasove "raje" treba izboriti te kreću u igru.

U prvom činu predstave događa se točka: Zabrana prometa trgom sv Terezije Avilske.

Neferović predlaže zabranu a Ronko, kako bi mu to priuštio, sa svojom ekipom napušta  gradsku Vijećnicu, omogućujući na taj način kreatoru ideje da se zabrana izglasa.

Drugi čin: Nino Smolčić i mjenice

Čim se Nino javno oglasio hvaleći projekte Grada, napada ga Neferović a u cijelu priču se javlja i upliće Ronko.

Iako nezakonito naplaćivanje provizije predsjednika Skupštine Tekije, Ronko prljavi novac prosljeđuje u Caritas nadajući se, upravo tim novcem otkupiti svoje grijehe, jer, novac nije uzeo za sebe već ga je proslijedio u Caritas ali po zakonu uopće nije imao pravo na naknadu, zbog te igre ga stranački Josip Leko proglašava u sukobu interesa, o čemu Ronko gubi spor na Upravnom sudu.



RONKO I SMOLE

Nakon, od Smolčića, javno iznesenih dokumenata Ronko saziva konferenciju za medije u kojoj, iako neke protiv njihove volje, postrojava vijećnike SDP-a tražeći smjenu predsjednika Gradskog vijeća Nine Smolčića zbog, kako on kaže, iznesenih neistina i umanjenja ugleda Gradskog vijeća. (ovo je stvarno novo u Hrvatskoj politici, sjetimo se, neki političari idu u Remetinec i iz Remetinca i nitko ne bi došao na takvu ideju osim najpoštenijeg političara Gosp. Ronka)

Na kraju mu to možda i uspije ako to podrži ekipa okupljena oko Neferovića. Upućeniji kažu da je poveznica Baška. (u slijedećim člancima ćemo više o toj temi osim ako se ne pokrenu određene istrage)

Jer da bi prošla prodaja dionica APP-a Neferović i Ronko se moraju udružiti a zbog  interesa u Baškoj računaju na još neke vijećnike. Smjena Smolčića osim njemu samom, mogla bi ići u prilog Ronku i Neferoviću a sve kako bi uzburkala strasti u HDZ-u jer bi nakon smjene, Vijeće vodio jedan od potpredsjednika (Šolić ili Muljević) a novi predsjednik bi trebao biti izabran u roku 30 dana što bi  otkrilo ambicije pojedinaca i dodatno otvorilo mogućnost političke manipulacije.

ZAJEDNIČKI PRIJATELJ

Na Smolčića, najvjerojatnije po nalogu Ronka napada i Krešimir Pavelić, Poncije Pilat Ronkovih izgubljenih izbora, koji bi po svemu sudeći, ponovo mogao na jednu od izbornih lista. "Jao onome koga Kreša brani" – može se čuti u kuloarima, jer upravo Pavelića SDP-ovi birači smatraju najvećim uzrokom gubitka izbora.



Kako doznajemo, Pavelić je Ronkov i Neferovićev zajednički prijatelj koji "muteći vodu" nastoji opravdati neostvareno obećanje izgradnje braniteljskih stanova i skrenuti pažnju s Ronkovih afera.

Prema svemu iznesenom, razumijemo da je čovjeku koji svakodnevno odradi svoju "šihtu" i većinom umoran dođe s posla nije lako prozreti političke igre koje se odvijaju iza "paravana" s toga smo pokrenuli temu pod istim nazivom u više nastavaka.

Zaključak: slučajno će se dogoditi da će predsjednik Gradskog vijeća Nino Smolčić biti SMJENJEN a dionice App-a prodane, po nalogu koalicije Neferović-Ronko i eto ga, do drugog dijela!


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI