McDonalds stiže u Slavonski Brod!

McDonalds Logo
(FOTO: Google)

10.01.2017. | M.B./Sb Online
Pregleda: 24070

Dana 27. prosinca 2016. godine objavljen je natječaj za prodaju građevinskog zemljišta u vlasništvu Grada Slavonskog Broda označenog kao: k.č.br. 2503/41, neplodno zemljište, Ulica Petra Svačića, ukupne površine 2 684 m2 s početnom cijenom 4.387.416,03 kune.

Sukladno raspisanom natječaju, danas je u Velikoj vijećnici Grada Slavonskog Broda održana javna sjednica Povjerenstva za otvaranje ponuda na kojoj je otvorena jedna pristigla ponuda i to od strane tvrtke pod nazivom Zlatkica d.o.o., Gavrilovićev trg 1, 44250 Petrinja, s ponuđenom cijenom u iznosu od 4.390.111,00 kuna.

Po pisanju SBplusa i uvidom u strukturu vlasništva Zlatkice, te provjerom u krugovima koji posluju s tom tvrtkom, zaključili smo kako je, ustvari, zemljište kupljeno s ciljem izgradnje restorana McDonald’s.


Tko je hrvatski McDonald’s?


Georg (Đuro) Gavrilović mlađi i Robert Kujundžić, bivši šef McDonald’sa u Hrvatskoj, 2010. kupili su svih 16 hrvatskih restorana McDonald’s. Prema bilanci iz 2008. godine, McDonald’sovi restorani, nekretnine, postrojenja i oprema vrijedili su oko 84,3 milijuna kuna.

McDonald’s Europe prenio je svih 16 svojih restorana u Hrvatskoj u Developmental Licensee strukturu čiji su nositelji Gavrilović i Kujundžić s 1. travnja 2010., potvrdili su u kompaniji. Ističu da se takav model primjenjuje u više od 50 zemalja te da 80 posto njihovih restorana vode lokalni poduzetnici putem konvencionalnih franšiza, zajedničkih ulaganja i razvojnih licencija.

izvor: www.sbonline.net

Pošto Požega ide korak iza svih drugih gradova, što dokazuje i skorašnja izgradnja trgovačkog centra, je li za očekivati ovaj najpoznatiji restoran brze hrane i u našem gradu? Ili ćemo i na to čekati još desetak godina, kao i na sve dosad?


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI