Karavana kroz požeško rodilište

OŽB Požega
(FOTO: Večernji.hr)

06.01.2017. | A.M.
Pregleda: 26168

Gotovo svi požeški mediji pisali su danas o gradonačelnikovu posjetu prvoj ovogodišnjoj bebi s požeškog područja, da bi mogli o tome pisati, njihovi novinari morali su prisustvovati događaju.

034 Portal, iako obaviješten, na tu samopromociju nije išao, što zbog toga što je danas praznik, što je hladno, što je napadao snijeg, a najviše zbog toga što gradonačelnik ima medije koje plaća da promoviraju njegove poteze.

Isto tako mislimo da bi bilo sasvim u redu da se nagradilo (makar simbolično) i prvo ovogodišnje dijete rođeno u požeškoj bolnici o kojem smo pisali jučer, a koje se, pukom slučajnosti, također zove Mateo.


Ovaj događaj pokrenuo je lavinu ljutitih komentara i upita koje u zadnjih nekoliko sati dolaze na našu e-mail adresu. Možda se neki od vas pitaju "Pa zašto? Lijepa gesta s gradonačelnikove strane...", vjerujemo da ste vi dio onih koji nikada nisu imali susret s požeškim rodilištem i njihovim pravilima posjeta prije i nakon poroda.




Naime, posjete su rodiljama striktno ZABRANJENE! To znate sve vi koje ste rodile u požeškoj bolnici, ali znaju i vaši supruzi i obitelji jer upravo su oni najviše zakinuti ovim pravilom. Netko tko ovo čita npr. u Švicarskoj, vjerojatno je zabezeknut ovom činjenicom jer u većini svjetskih zemalja, uz rodilje smiju biti i članovi obitelji, a ne samo supruzi. Iako nismo bili, mogli smo pročitati da se ovakve mjere još uvijek provode u Sjevernoj Koreji i Požegi, očito.



Zamislite sada jednu mladu prvorotkinju koja je tijekom trudnoće "nabacila" koji kilogram viška, pojavio joj se povišen tlak i njen liječnik ginekolog odluči ju hospitalizirati do kraja trudnoće, a to je, recimo, još šest tjedana. Dakle, ona šest tjedana leži i miruje na rodilištu bez posjete muža, dečka, obitelji... SAMA i uplašena! Onda se dogodi ovako nešto, horda novinara s gradonačelnikom ulazi nekoj rodilji u sobu, fotografiraju, pričaju, nose cvijeće (čiji je unos na odjel rodilišta također striktno zabranjen). Kako bi se ta i svaka druga trudnica i rodilja trebala osjećati nakon ovakvog događaja? Povrijeđeno i ljutito, sigurni smo, jer, ako su posjete zabranjene, zašto bi gradonačelnik bio iznimka? Mogli bismo razumjeti da je išao svojoj supruzi u posjet pa su doktori odlučili "progledati kroz prste" jer ipak je on gradonačelnik.


FOTO: www.pozega.hr

Je li normalno da se gradonačelnik fotografira s novorođenčetom prije nego li je to uradio djetetov otac? Je li normalno da u ovo vrijeme gripa i prehlada grupa novinara paradira rodilištem zbog par fotografija? Je li normalno da liječnici s rodilišta budu toliko očiti u naglašavanju da za njih postoje dupli standardi? Je li normalno da se rodiljama uskrati nešto toliko važno kao što je posjet oca djeteta?

Upit ravnatelju bolnice danas nismo slali jer, kao što spomenusmo na početku, neradni je dan, stoga odgovor danas ne bi niti dobili. Kada smo ga jučer zvali zbog Matea, dobili smo šture informacije od njegove tajnice ili medicinske sestre (nismo sigurni koje je njeno radno mjesto), a ravnatelj je bio zauzet. 


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI