Održana komemoracija za Ivana Maričevića

Komemoracija za Ivana Maričevića
(FOTO: Pozega.hr)

05.01.2017. | M.B./Pozega.hr
Pregleda: 5222

Komemoracija istaknutom sportašu, treneru i dugogodišnjem sportskom djelatniku Ivanu Maričeviću, koji je preminuo u 80.godini života, održana je jučer u prostorijama Obrtničkog doma u Požegi. Uz članove obitelji, rodbinu i prijatelje počast su mu odali gradonačelnik Požege Vedran Neferović, predstavnici Požeškog sportskog saveza, Atletskog kluba Požega te brojni sportaši i djelatnici u sportu.



Ivan Maričević atletikom se počeo baviti kao srednjoškolac, a bio je sedam puta prvak Hrvatske u kategoriji mlađih i starijih juniora te dva puta hrvatski rekorder. Nakon atletske karijere počeo je i trenersku u AK Slavonija iz Požege gdje je radio kao trener od 1969. do 1991. godine. Od 2000. je u mirovini i počasni je predsjednik AK Požega. Na nedavnoj svečanosti Hrvatskog atletskog saveza održanoj 28. listopada prošle godine nagrađen je za životno djelo i izniman doprinos razvoju hrvatske atletike. Požeška i hrvatska atletika su, odlaskom Ivana Maričevića, ostali bez svog vrijednog atletskog djelatnika.


Trenerskim poslom se bavio punih 20 godina. Obnašao je i mnoge funkcije a za svoj rad je više puta i nagrađivan. Bio je tako dugogodišnji tajnik Požeškog športskog saveza, sve do mirovine, a dobio je i javno priznanje Grada Požege, nagradu za životno djelo 2005. godine.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI