KUD ¨Berda¨ folklorom i pjesmom tradicijski obilježio božićne blagdane

KUD "Berda"
(FOTO: KUD "Berda")

17.12.2016. | M.M.
Pregleda: 3335

U organizaciji KUD Berda, a pod pokroviteljstvom Općine Brestovac, protekle subote 10. prosinca u školskoj športskoj dvorani Osnovne škole Dragutina Lermana održan je tradicionalni, sedmi kulturno umjetnički program pod nazivom S pjesmom u susret Božiću.

U dvosatnom programu nastupili su Tamburaški orkestar i Folklorna skupina KUD Berda, Dramska skupina nižih razreda OŠ Dragutina Lermana, kao i mali folklor škole, Mješoviti pjevački zbor Udruge umirovljenika Orljava Brestovac, te kao posebni gosti muška pjevačka skupina Veseli šokci iz Slavonskog Broda.Brođani njeguju izvornu glazbu, djeluju od 2011.godine,a okupljaju 20-tak pjevača.

Već četvrtu godinu za redom eko etno reviju predstavila je Obrtnička škola iz Požege i to ovom prigodom s modelima nagrađenim prvom i drugom nagradom na državnom natjecanju u Zadru. Naravno etno modele predstavili su i članovi KUD Berda. Na kraju manifestacije, prigodnim poklonima, sv. Nikola darivao je najmlađe.
Pored redovite smotre folkora koja se uobičajeno u svibnju održava u Brestovcu, S pjesmom u susret Božiću jedna je od najznačajnih aktivnosti KUD Berda. Sve bolje i kvalitetnije društvo s voditeljicom folklora Vesnom Valentić i voditeljem tamburaške sekcije Antonijem Beračem, ostvaruje i sve značajnije rezultate. Po riječima predsjednice Danijele Grgić, društvo je ove godine nastupilo na dvadesetak smotri folklora u Hrvatskoj, okuplja 40-tak plesača i sve veći broj, poglavito mladih tamburaša, tako da je i kakvoča rada sve bolja. Za razliku od prijašnjih godine, ove su godine božićne pjesme i plesovi predstavljeni iz cijele Hrvatske.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI