Antonijin pekmez osvojio šest medalja u Dubrovniku

Antonija Zelenika predstavila je osvojena priznanja u gradskoj kući
(FOTO: Mario Nakić)

11.10.2011. | Mario Nakić
Pregleda: 7821

Antonija Zelenika iz Velike vratila se i ove godine s Festivala hrvatskog pekmeza i džema u Dubrovniku s brojnim odličjima. Ove je godine za vrsni domaći pekmez osvojila tri zlatne, dvije srebrne i jednu brončanu medalju. Primio ju je požeški gradonačelnik Zdravko Ronko, koji se mogao uvjeriti u kvalitetu Antonijinih proizvoda skupa s njegovim današnjim gostom, bivšim predsjednikom Stjepanom Mesićem.

- Oduvijek mi je bila želja podići vlastiti nasad divljeg šipka, a lani sam to učinila. Ove godine je bila prva berba. Šipak mora proći 6-7 puta kroz ruku prije nego završi u pekmezu. Moji su proizvodi u potpunosti ručni rad, bez aditiva, zato i je tako dobro ocijenjeno. Provjerila sam hoće li proći ako budem špricala voće pa sam na ocjenjivanje poslala i neke proizvode sa špricanim voćem i nisu dobro prošli. To znači da se ipak provjerava način pripreme. Nešpricani proizvodi zadržavaju prirodnu boju i okus - kazala je Antonija Zelenika koja proizvodi domaći pekmez od šipka, drenka, šumske kupine, kajsije te drugog voća. Zasad još nema veće zarade, ali vjeruje da će sa šipkom u budućnosti biti više posla.




Gradonačelnik Zdravko Ronko iskazao je svoje zadovoljstvo Antonijinim uspjehom te naglasio kako je u strategiji Grada Požege poljoprivreda, a osobito ekoproizvodnja.






Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI