HDZ glatko donio proračun. SDP u polovičnom odazivu

Predsjednik skupštine Marijan Aladrović sa suradnicima
(FOTO: I.V.)

12.12.2016. | I.V.
Pregleda: 11789

Sjednica skupštine Požeško-slavonske županije od 16 točakaprotekla je bez povišenog tona. Izmjene i dopune Proračuna za 2016. godinudonijete su bez glasova protiv i sa samo pet suzdržanih prisutnih SDP-ovihvijećnika.

2017. godine županiju očekuje proračun od 402 milijuna kuna prihoda i 405 milijuna rashoda, dok je samo 20-ak milijuna izvornih sredstava s kojima županija može slobodno upravljati.




I sam proračun je prošao gotovo bez komentara izuzev onognezavisnog vijećnika Franje Odobašića i SDP-ovog Domagoja Soukupa.


Odobašić je rekao kako ćepodržati Proračun iako se sredstva za poljoprivredu svake godine smanjuju iliostaju na istim iznosima, prvenstveno iz razloga što vjeruje ministru poljoprivredeTolušiću koji je, kako je rekao, učinio da se po slavonskom selu ove godinetraži "bravac" više.



Predsjednik kluba vijećnika SDP-a Domagoj Soukup, upitao je župana koje stvarne efekte na proračun očekuje od nove porezne reforme i kakav će imati utjecaj na proračun, odnosno, može li u ovom trenutku odgovoriti koji su to drugi izvori koji trebaju nadoknaditi mogući manjak prihoda od poreza na dohodak, na što župan nije u potpunosti dao konkretan odgovor, ali je pojasnio kako će u narodom periodu imati više informacija a navedene promjene će provesti s prvim izmjenama i dopunama proračuna.



Ostale točke dnevnog reda nisu gotovo ni imale rasprave paje donijet Prijedlog mjera za pokriće manjka prihoda i primitaka proračuna,izmjene i dopune te prijedlog financijskog plana ŽUC-a, plan građenja iodržavanja županijskih i lokalnih cesta, Odluke o raspoređivanju sredstavapolitičkim strankama, županijskim nagradama, produljenje županijske razvojnestrategije, produljenju ugovora o zakupu prava lova. Donijet je iprijedlog programa javnih potreba aizdane su i suglasnosti o darovanju nekretnine Gradu Pakracu i Zavodu za hitnumedicinu.



Do sada smo se već nekoliko puta dotakli tema praznih klupaSDP-ovih vijećnika na sjednicama, što opet možemo ponoviti jer se od desetak,odazvalo samo pet vijećnika. Županijski predsjednik SDP-a se po tko zna koji put nije pojavio niti je svoj izostanak najavio, no SDP će prema ranije spomenutoj odluci oraspoređivanju sredstava političkim strankama, uprihodovati 23.370,00 kuna izžupanijskog proračuna.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI