Svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Pleternice uz nazočnost ministara, zamjenika i mnogih drugih

Svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Pleternice
(FOTO: Mladen Mirković)

06.12.2016. | Mladen Mirković
Pregleda: 6280

Danas je u Pleternici održana Svečana sjednica Gradskog vijeća povodom Dana grada Pleternice.

Na Svečanoj sjednici sudjelovali su ministar Poljoprivrede Tomislav Tolušić koji je ujedno bio u funkciji kao izaslanik premijera Republike Hrvatske Andreja Plenkovića, ministrica Regionalnog razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac, Alojz Tomašević Požeško – slavonski župan i kao izaslanik ministra u ime Ministarstva hrvatskih branitelja, gradonačelnici, načelnici, pomoćnici ministara, gospodarstvenici i drugi gosti Pleternice.





Gradonačelnica Pleternice Antonija Jozić pozdravila je sve prisutne goste ukratko prezentirala što je to sve Grad Pleternica napravio u 2016. godini, projekte koji su završeni ali i projekti koji će se krenuti raditi u 2017. godini.


Gradonačelnica je napomenula da je Grad Pleternica među 10 gradova u Republici Hrvatskoj koji su uspjeli i uspijevaju koristiti fondove Europske unije za poboljšanje grada, gospodarstva i života građana u Gradu Pleternici, da su grad sa 7 milijuna kuna proračunom, a investicije u koje ulažu kroz EU fondove su oko 50 milijuna kuna.

Na kraju se svima zahvalila zaželjela sretan Dan grada i sv. Nikolu koji je zaštitnik Grada Pleternice.




Ministar Poljoprivrede Tomislav Tolušić i izaslanik premijera Republike Hrvatske Andreja Plenkovića sve je prisutne pozdravio u premijerovo ime, ime ministarstva Poljoprivrede, a i u svoje ime.

Naglasio je kako prvi puta u Gradu Pleternici unatoč prijašnjim pozivima da dođe u posjetu, te da sada gada sve to vidi misli kao da je došao u grad koji ima 511 tisuća stanovnika, a ne samo 11 tisuća.

"Sve pohvale dajem gradu i gradonačelnici na već spomenutim projektima, malom proračunu grada koji izvodi projekte velikih novčanih investicija i bez obzira na nas u ministarstvu, mi ne bi mogli puno napraviti da lokalna samouprava ne odradi svoj posao, a mi malo pomognemo.

Neću pričati niti nabrajati što ću raditi reći ću što je naš zadatak kao ministara, samog premijera i Hrvatske vlade. Da sve ove njive budu plodne i zasijane, ove Slavonske kuće budu bogatije i sretnije, da mladi ostaju, a ne da odlaze ne samo u Pleternici, Požegi, Jakšiću već u svim županijama koje krase ovu našu Slavoniju." - poručio je ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić




Po završetku svečane sjednice gradonačelnica Antonija Jozić i predsjednik Gradskog vijeća Marijan Aladrović uručili su nagrade Grada Pleternice tvrtki "Microplet" Pleternica, vlasnika Ante Barbarića, Nogometnom klubu Slavija iz Pleternice, Nogometnom klubu Tim Osvježenje iz Kuzmice, DVD-u Gradac, Udrugi "Pleternički čoraci", Zavičajno kulturno umjetničkom društvu "Rama" Pleternica, učeniku Marku Šariću i Mariei Louise Petrović.

Fotogaleriju svečane sjednice povodom Dana grada Pleternice možete pogledati ovdje.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI