Općina Rešetari dala posebne uvijete za projektiranje i dobivanje lokacijske dozvole Brze ceste

Karta brze ceste
(FOTO: rešetari.hr)

27.11.2016. | A.M./resetari.hr
Pregleda: 9864

Shodno prijašnjim planiranim aktivnostima JLS-e kroz prostorno planskim planiranjem općine Rešetari i strateško planiranje cestovnog prometa RH, te prethodno izrađenom Idejnom rješenju i Studiji utjecaja na okoliš, definirana je dionica brze ceste Našice – Požega – Nova Gradiška od Požege (Brestovac Požeški) do općine Staro Petrovo Selo i općine Rešetari (izlaz na autocestu A3) Zapolje.

Dionica je ukupne duljine cca 16,2 km.

Zbog intenzivnog prometa i teške konfiguracije terena sa mnogo klizišta na domeni Državne ceste D51 u području općine Rešetari, ista je izgubila značenje, te kao dalji pravac povezivanja dviju županija, prišlo se planiranju novog cestovnog pravca.


Izgradnjom nove prometnice i predviđenom koridoru doprinijet će se boljoj međužupanijskoj povezanosti te osigurati bolja veza između Požeške kotline, gradova i općina koji su vezani na prostor Požeške kotline sa autocestom A3 odnosno smjerom prema Zagrebu i Osijeku kao i državnim granicama. Izgradnjom će se omogućiti brže aktiviranje prirodnih i gospodarskih resursa, stvorit će se uvjeti za nesmetani razvitak lokalnih središta i drugih naselja kraj kojih prolazi brza cesta, a ujedno će se rasteretiti promet i povećati sigurnost prometa na postojećoj državnoj cesti D51.


Za naglasiti je da će se projektnim rješenjem graditi cestovni tunel u dužini od 1925 m, koji bi ulazio u prostor šume na Babjoj gori kod naselja Daranovci i izlazio kod naselja Tisovac, te bi se naselja Brđani, Godinjak i Zapolje povezali na dionicu brze nove ceste do auto ceste A3.

Nadamo se da će faza projektiranja proći brzo kao i izrada sve potrebne dokumentacije, te da će uskoro doći faza izgradnje predviđene ceste, uz financiranje EU.

IZVOR:resetari.hr


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI