Zaštitimo zdravlje potrošača i skrenimo zajedno pozornost na nadzor kontrole mesa i uvoza vina

Kutjevo d.d.
(FOTO: Google)

25.11.2016. | M.B.
Pregleda: 3205

Uprava Kutjeva pomno prati situaciju s nadzorom kontrole mesa na hrvatskom tržištu i jednako kao i domaća javnost zgroženi smo nalazima veterinarskih inspektora i zatečenim stanjem.

Ovim putem izražavamo punu potporu Vašim nastojanjima da zaštitite zdravlje potrošača kao važno nacionalno pitanje ali i domaće porizvođače koji pritisnuti uvozom gube tržišnu utakmicu.

Kutjevo d.d. kao proizvođač i mesa i vina pozdravlja sve Vaše aktivnosti i očekuje jednak pristup i tržištu vina u Hrvatskoj.


Trenutna situaija sa uvozom vina iz trećih zemalja bez kontrole također ugrožava zdravlje potrošača, u podređen položaj stavlja domaću proizvodnju i nanosi ogromne štete vinskom sektoru i nacionalnoj ekonomiji. Vino domaćih proizvođača prije stavljanja u promet nadzire HCPHS odnosno Zavod za vinarstvo i vinogradarstvo, dok uvozno vino ne prolazi nikakve kontrole.


Procjena je da će u 2016 godini uvoz takvog vina premašiti 25 milijuna litara što čini trećinu domaće proizvodnje.

Napominjemo kako je uvoz takvog vina u privilegiranom položaju u odnosu na domaće proizvođače jer ono ne prolazi kontrole prije stavljanja na tržište.

Očekujući reakcije Vaših službi, primate izraze osobitog štovanja.

Uprava Kutjeva d.d.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI