Priopćenje povodom kupnje zemljišta za izgradnju studentskog doma

Veleučilište u Požegi
(FOTO: 034portal.hr)

18.11.2016. | M.B.
Pregleda: 3983

Veleučilište u Požegi, kao jedan od trinaest prihvatljivih prijavitelja, zaprimilo je ponovni poziv na dostavu projektnih prijedloga "Modernizacija, unaprjeđenje i proširenje infrastrukture studentskog smještaja za studente u nepovoljnom položaju" dana 14. studenog 2016. godine.

Poziv je usmjeren na podršku javnim visokim učilištima za proširenje i poboljšanje njihovih smještajnih kapaciteta za studente s naglaskom na studente u nepovoljnom položaju kako bi se doprinijelo smanjenju troškova studiranja i povećanju pristupa visokom obrazovanju za redovite studente.

Prihvatljive aktivnosti unutar projekta su priprema projektne i tehničke dokumentacije, izgradnja novih studentskih domova, izgradnja zajedničkih prostorija (kuhinje, blagovaone, učionice, restorana, garaže i sl.), opremanje novih studentskih domova, izgradnja pristupnih putova, kupnja neizgrađenog zemljišta i sl.


Nakon objavljenog javnog poziva, Upravno vijeće je na svojoj 2. sjednici održanoj dana 16. studenog 2016. godine donijelo odluku o kupnji građevinskog zemljišta za izgradnju studentskog doma. Riječ je o zemljištu koje ima ukupnu površinu od 3520 m2 na kojem se planira izgradnja studentskog doma u kojem bi se osigurao smještaj za oko 100 nedomicilnih studenata. Planirani studentski dom, uz dvokrevetne sobe, sadržavao bi kuhinju, restoran, dvoranu, sobe za osobe s invaliditetom te brojne druge sadržaje prema idejnom rješenju.


Uspješnom realizacijom ovog projekta grad Požega privući će veći broj studenata iz cijele Hrvatske, čime će Veleučilište u Požegi postati atraktivnije, a time će se utjecati na povećanje studentskog standarda.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI