Lipičko lječilište ulaže 5 mil. kuna u zgradu Rimske kupke

Zgrada Dom 1 u sklopu Specijalne bolnice Lipik
(FOTO: 034portal)

07.10.2011. | Mario Nakić
Pregleda: 6214

Što se tiče same terapijske ponude i stručnosti osoblja, Specijalna bolnica za rehabilitaciju Lipik je na daleko najvišem nivou u svojoj povijesti, čak i u odnosu na predratno razdoblje. No, kvaliteta smještaja je na niskoj razini, rekao je ravnatelj lipičke bolnice Darko Kelemen u razgovoru za 034portal.

Upravo zato će projekt sanacije i rekonstrukcije derutnog i u ratu uništenog objekta "Dom 1 i rimske kupke" biti od iznimno velikog značaja za njen rad. Ravnatelj je potpisao ugovor o sufinanciranju toga projekta ukupne vrijednosti 13,5 milijuna kuna s predstavnicima Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi. Prema tom ugovoru, Ministarstvo će financirati uređenje objekta s 8,5 milijuna, a bolnica će iz vlastitih sredstava izdvojiti 5 milijuna kuna.


Darko Kelemen, ravnatelj Specijalne bolnice Lipik


- Prošlo je točno godinu dana kako smo predstavili projekt ministru Milinoviću i sada ga je ministarstvo prihvatilo. Nama će to značiti 39 novih postelja u jednokrevetnim i dvokrevetnim sobama uz sve popratne prostorije. Naši trenutačni kapaciteti nisu dovoljni da zadovoljimo potrebe naših pacijenata prema visokim kriterijima pa smo odlučili renovirati taj objekt - rekao je Kelemen.


Lipička je specijalna bolnica nadaleko poznato lječilište, o čemu dovoljno govori podatak da su ovdje na terapije lani dolazili pacijenti iz svih hrvatskih županija osim Dubrovačko-neretvanske. Prema ravnateljevim riječima, oni dolaze ciljano tražeći baš Lipik, a o dobroj posjećenosti govori i podatak kako je Specijalna bolnica tijekom zadnjih par godina uspjela investirati 11 milijuna kuna vlastitih sredstava, naglasio je ravnatelj.


Uništena zgrada Dom 1 ili Rimske kupke



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI