Hrvati će opet u Mađarsku masovno u kupnju

Ilustracija
(FOTO: Ilustracija)

13.11.2016. | T.M./SBonline
Pregleda: 10239

Udruga Nezavisni hrvatski seljaci (NHS) u nijednom segmentu ne podržava poreznu reformu koju je predstavila nova Vlada RH na čelu s premijerom Plenkovićem i moderatorom reforme ministrom Marićem a prema kojoj bi PDV u poljoprivredi, tj. na repromaterijal, od 1. siječnja 2017. trebao iznositi 13 posto.

Izjavio je to Mato Mlinarić, predsjednik Nezavisnih hrvatskih seljaka, jučer na konferenciji za novinare održanoj na središnjem osječkom trgu, navodeći i kako zemlje u našem okruženju imaju PDV uglavnom od pet do sedam posto, neke čak i niže

Mađarska je uskoro najavila snižavanje stope PDV-a na proizvodnju jaja i mesa s 25 posto na 5 posto u cilju stimuliranja potrošnje. To će značiti da će jaja i meso u Mađarskoj biti jeftiniji za 20 posto, ali i da će hrvatski građani, i to najviše s područja Osječko-baranjske i Virovitičko-podravske županije, opet masovno u kupnju preko granice. Ovaj prijedlog porezne reforme nije stimulativan za našu poljoprivredu – kazao je Mlinarić navodeći kako je Hrvatska sve osim poljoprivrede prilagodila zakonodavstvu Europske unije. Mlinarić je naveo kako od ministra poljoprivrede Tomislava Tolušića očekuju da se zauzme i uskladi PDV sa zemljama našeg okruženja.


Mlinarić je u zaključnom dijelu konferencije naveo i kako je PDV na repromaterijal u Njemačkoj sedam posto, a u Sloveniji 9,5 posto. Dodao je i kako iza NHS-a stoji 2200 članova – poljoprivrednika.





Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI