¨NK Slavija je institucija i spomenik bez kojeg Pleternica nije Pleternica!¨

Svečana sjednica NK Slavije
(FOTO: T.M.)

11.11.2016. | Tomislav Milanović
Pregleda: 10363

Nogometni klub Slavija Pleternica obilježava 90. obljetnicu postojanja. Sinoć su na Svečanoj sjednici u prostorijama pleterničke knjižnice i čitaonice bili prisutni mnogi prijatelji ovog, tradicijom bogatog kluba.











Jedan od njih je naravno i predsjednik kluba Marinko Markota koji je rekao da mu je čast i zadovoljstvo biti 18. predsjednik i da je ova obljetnica velika  stvar za ljubitelje nogometa, navijače Slavije i cijelu Pleternicu.

- Kako se čovjek ne može odreći zemlje koja ga je rodila, tako i mi ne smijemo zaboraviti sve ljude koji su radili i doprinosili ovom klubu. Puno je do sada učinjeno s vrlo skromnim materijalnim uvjetima, ali imamo još puno planova i ciljeva. Nastavljamo energično i u stilu rock and rolla hrabro. Koristimo potencijale, radimo s ljubavlju i zanosom i podigli smo klub na zavidnu razinu. U uspjesima Slavije ima puno zaslužnih ljudi. Hvala mojim kolegama iz uprave i izvršnog odbora. Hvala igračima i trenerima, Gradu Pleternici, sponzorima i medijima. NK Slavija je institucija i to je jedan veličanstveni spomenik bez kojeg Pleternica nije Pleternica rekao je Marinko Markota.



Prije obraćanja ljudi zaslužnih za uspjehe ovog kluba prikazan je 25-minutni film o NK Slaviji i njezinoj povijesti i rezultatima.



- Vidjeli smo u filmu bogatu povijest našeg kluba i nogometa na području Pleternice. Možemo imati puno planova i želja, ali mora biti nas i vas koji ste okupljeni oko kluba. Bit će i proširenje stadiona i pomoćni tereni, ali vi morate biti tu jer bez vas nema ničega. Ja sam dans ponosna gradonačelnica ovog malog grada gdje sam naslijedila kontinuitet u radu Gradske uprave, ali i u radu Slavije. Slavija ima dugogodišnji kontinuitet i svi koji su ovdje okupljeni su u jednom prijateljskom okružju sa dušom i srcem koje kuca za nogomet. Zbog toga smo uspješni - rekla je gradonačelnica Pleternice, Antonija Jozić.



- Hrvatski nogometni savez ima preko 1600 registriranih nogometnih klubova. Pitamo se svi skupa gdje je tu mjesto Slaviji. Na temelju kontinuiteta, organizacije rada, ponašanju svih aktera koji sudjeluju u tom procesu i na temelju rezultata NK Slavija pripada među 40 ili 50 najboljih klubova u Hrvatskoj. Siguran sam da će Slavija i u budućnosti dati svoj doprinos, ne samo za uže područje nego za cijelu Hrvatsku - rekao je predsjednik Županijskog nogometnog saveza, Drago Lucić.



- Ponosan sam što sam uz sve ove ljude koji su zauzimali posebno mjesto, ljude koji su vodili NK Slaviju. Malo je klubova u Hrvatskoj koji se mogu podičiti ovakvom prošlošću. Imamo rezultate kojim bi pozavidjeli mnogi klubovi. NK Slavija se već godinama natječe s klubovima iz daleko većih gradova s većim mogućnostima i postiže velike rezultate. Grad Pleternica s ljudima koji rade u našem klubu imaju veliko srce. Ovo veliko slavonsko srce diše sa svojim gradom i ponosni smo zbog toga - rekao je saborski zastupnik Franjo Lucić.



NK Slavija podijelila je zahvalnice ljudima koji su dali svoj obol ovom klubu, među kojima je 16 bivših igrača starijih od 70 godina.







Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI