Obrazovanje za turizam na seljačkim gospodarstvima i ruralni turizam

Seminar za obrazovanje u ruralnom turizmu
(FOTO: M.B.)

09.11.2016. | M.B.
Pregleda: 6655

U organizaciji Turističkezajednice Požeško-slavonske županije i Hrvatske udruge za turizam i ruralnirazvoj "Klub članova Selo" te podpokroviteljstvom Ministarstva turizma , danas je održan seminar napoljoprivrednom gospodarstvu Zlatni lug.



"Kroz ovaj seminar želimopružateljima turističkih i ugostiteljskih usluga prenijeti određena znanja ivještine kako bi zajedno unaprijedili turističku ponudu naše županije i kako biih potaknuli na daljnji angažman prema njezinom razvoju. Turistička zajednicaPSŽ ostvarila je putem natječaja Hrvatske turističke zajednice dva projekta. Jedanje izrada promotivnih materijala, novih šest letaka u jednoj mapi podijeljenihpo područjima gdje su osnovane lokalne turističke zajednice Kutjevo, Lipik,Pakrac, Požega, Pleternica i Velika. A drugi projekt je radionica ili edukacijakoju danas održavamo ovdje", istaknula je Ivona Odvorčić Kahanek iz TZPožeško-slavonske županije.


Cilj seminara jeobrazovanje za turistička seljačka gospodarstva i općenito za ruralni turizamte pomoći ljudima koji se žele baviti ovom djelatnošću da se registriraju iobjasniti im kako pravilno poslovati s pravnog i financijskog aspekta te impomoći oko promocije usluga.




"Krajnji cilj je stvoritijednu kvalitetnu turističku destinaciju s više objekata. Ruralni turizam nijesamo turizam koji se odvija na obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima jertu se uključuju i ostali aspekti poput lovnog, ribolovnog, zdravstvenog,kulturnog oblika turizma. Vjerujem da će i vaša županija za dvije godine bitina pragu poznatijih ruralnih turizama u Hrvatskoj, kao što su Istra, Baranja itd.jer se u posljednje vrijeme povećava broj registriranih subjekata, bilo OPG-aili nekih drugih", zaključila je Dijana Katica, predsjednica Hrvatske udruge zaturizam i ruralni razvoj "Klub članova Selo".



Na ovom seminarusudionici će dobiti odgovore na sva pitanja s naglaskom na poticanje snažnijepoljoprivredne proizvodnje, održivog razvoja hrvatskih ruralnih područja istvaranje ruralno-turističkog proizvoda. Seminar je besplatan za sve polaznikei ako je netko zainteresiran, može se priključiti sutra u Starim fenjerima spočetkom u 10:00 sati.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI