Luka Brus zahvaljujući dobrim ljudima ide na karate natjecanje u Švicarsku

Primopredaja prikupljenih sredstava
(FOTO: T.M.)

08.11.2016. | T.M.
Pregleda: 10986

Vjerovali ili ne, slijedi jedna lijepa priča. Pisali smo o akciji Karate Do kluba, učenika i profesora OŠ Antuna Kanižlića Požega i brojnih osoba koji su odlučili pomoći mladom karatistu Luki Brusu koji ide na wado kai europsko natjecanje u Švicarskoj u gradu Siggenthalu.



Povodom uspješnog prikupljanja sredstava u akciji "Palačinkom do Švicarske, Školske zadruge "Pčelica" u OŠ Antuna Kanižlića i niza donacija, Karate Do klub Požega organizirao je konferenciju za novinare kako bi zahvalili svima koji su pomogli. Za Lukin put, smještaj i opremu potrebno je bilo osam tisuća kuna, a prikupljeno je oko 14 tisuća kuna.


- Akcija je krenula kasno i bilo je malo vremena, ali u susret su nam izašli mnogi građani i mnoge firme. Posebno zahvaljujem OŠ Antuna Kanižlića čiji je Luka učenik. Prikupili smo oko 14 tisuća kuna i to je i više nego dobro. Sama akcija i nije bila samo zbog skupljanja novca nego da vidimo "kako se diše" i da malo propagiramo individualni sport - rekao je predsjednik i glavni trener Karate Do kluba Požega, Zdenko Oroz i zahvalio institucijama, firmama i fizičkim osobama koje su pomogle.




- Zadruga "Pčelica" je priskočila kad smo vidjeli da smo najviše potrebni. Drago mi je što smo uspjeli u tome i što su se nastavnci, učenici i roditelji odazvali akciji "Palačinkom do švicarske". Ispečeno je oko tisuću palačinki i predajemo Luki iznos od 5165 kuna koji smo prikupili. Želimo Luki svu sreću na prvenstvu da osvjetla svoj obraz, obraz škole, kluba i grada - rekla je medijska predstavnica Školske zadruge Pčelica Renata Marinić.



Luka i trener Zdenko Oroz u Švicarsku kreću u četvrtak. U petak je vaganje, mjerenje i pregled opreme, a u subotu natjecanje. Luka se natječe u dvije disciline - "katama" i borbama, što je rijetkost. Potreban je bio kimono za borbe i za kate i originalna oprema u vidu rukavica, štitnika, kacige.

Karate Do klub Požega je udruga građana koja sudjeluje u brojnim humanitarnim akcijama. Tu je financijska podršku za obitelji koja nema dovoljno sredstava da bi sponzorirali bavljenje sportom svoje djece, eko čišćenja u gradu, akcijom uključivanja djece s posebnim potrebama u sport i mnoge druge.




Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI