U Dobrovcu jučer održano 2. Tradicionalno kolinje

2. Tradicionalno kolinje u Dobrovcu
(FOTO: compas.com.hr)

06.11.2016. | A.M./Compas.com.hr
Pregleda: 4604

Članovi Udruge za očuvanje narodnih običaja "LIDO" iz Dobrovca već su u 9 sati 5. listopada okupili na prostoru uz nogometno igralište u Dobrovcu i sve je spremno za početak prikaza tradicionalnog slavonskog kolinja, sa starim priborom i alatima onako kako su to radili naši djedovi i bake, pradjedovi i prabake, prije priključenja seoskih domaćinstava na električnu mrežu i upotrebe električnih aparata. Okupljanje je započelo uz tradicionalni doručak, kavu i kuhanu rakiju, a među prvim posjetiteljima stigao je i gradonačelnik Lipika Vinko Kasana, koji na rabotu nije došao praznih ruku




Vrijedne domaćice iz Udruge "LIDO" pripremile su ujutro u tradicionalno ukrašenoj kuhinji prvu jutarnju kavu i kuhanu rakiju kojom su rabotari prije početka posla nazdravili, a također je stigao tradicionalni doručak kojeg mogu degustirati prvi posjetitelji na događanju, a kad ponestane doručka već će biti i drugih slavonskih specijaliteta kao proizvoda ovog kolinja.






Za zabavu na dobrovačkom kolinju tijekom glazbenog popodneva pobrinuo se Tamburaški sastav "Ambar" iz Novske, a tijekom večeri grupa "Swing" iz Kutine.

Polazak turističkog vlakića bio je svaki puni sat iz Pakraca

Turistički vlakić iz Lipika od 8 do 16 sati posjetitelje je vozio na 2. tradicionalno slavonsko kolinje u Dobrovcu. Građanima Lipika i Pakraca tijekom cijelog dana na raspolaganju imali su mogućnost posjete manifestacije turističkim vlakićem s polascima iz Pakraca. Vlakić je kretao svaki puni sat kroz centar Pakraca ispred autobusnog kolodvora te kroz centar Lipika i kružio na relaciji Pakrac-Lipik-Dobrovac sve do 17 sati, kada je zadnji povratak bio iz Dobrovca za Lipik i Pakrac. - piše lipicki compas.com.hr


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI