Suradnja Tehničke škole i Školskog centra Škofja Loka

Tehnička škola Požega
(FOTO: Privatna kolekcija)

21.10.2016. | 034 Portal
Pregleda: 6197

Tehnička škola Požega već dugi niz godina uspješno surađuje sa privrednim subjektima u bližem okruženju, kako bi svoje učenike što kvalitetnije pripremila za izazove s kojima će se susresti u budućnosti. Obzirom da je takva suradnja uvijek davala dobre rezultate, odlučili smo se istu proširiti na međunarodne subjekte.



Tehnička škola je uz posredovanje tvrtke SMC(http://www.smc.hr/), vodećeg stručnjaka za pneumatiku u svijetu, uspostavila partnerski odnos sa Školskim centrom Škofja Loka (http://www.scsl.si/). U sklopu Školskog centra Škofja Loka se nalazi srednja strukovna škola za područje strojarstva, drveta, Viša strukovna škola te Centar za obrazovanje odraslih.





Školski centar je u suradnji sa tvrtkom SMC svoje kabinete najnovijom opremom iz područja automatizacijske tehnike(pneumatike, elektropneumatike, PLC-a i robotike). Centar također raspolaže praktikumima za:automehaniku, CNC, zavarivanje i CAD-CAM, a isti su opremljeni prema potrebnim didaktičkim i tehnološkim standardima.



Profesori, Denis Smojvir i Marijan Živković, su na stručno usavršavanje vodili sedam učenika Tehničke škole Požega zanimanja tehničar za mehatroniku. Učenici su tokom dvodnevnog boravka u Škofja Loki prošli stručno usavršavanje iz područja automatizacijske tehnike. Najprije su obnovili stečena znanja iz pneumatike i elektropneumatike, a zatim radili vježbe (križanje, podzemna garaža, rasvjeta prostorije) u kojima se upravljanje i vođenje procesa vrši pomoću PLC-a tipa Mitsubishi Alpha. Učenici su radili samostalno ili u paru, tako da su vrlo brzo napredovali, rješavali pred njih postavljene zadatke i usvajali potrebna znanja.



Vrlo smo zadovoljni rezultatima i postignućima koje je polučila ova suradnja sa tvrtkom SMC i Školskim centrom Škofja Loka. Držimo kako je ovo samo početak jedne vrlo uspješne tropartitne suradnje, kroz koju će naši učenici steći dodatna primjenjiva znanja i vještine.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI