Dovodi li Neferović djecu u opasnost?

Jagodnjak bez nogostupa i autobusnog stajališta
(FOTO: 034portal)

10.10.2016. | 034portal
Pregleda: 17948

Stanovnici Jagodnjaka u petak su doživjeli ono čega su se najviše i pribojavali. Naime, dogodila se prometna nesreća u kojoj je teško stradala 7-godišnja djevojčica koja je izašla iz autobusa te je prelazeći cestu udarena od strane osobnog automobila koji je u tom trenutku obilazio školski autobus.

Nakon te nesreće skupina roditelja iz Jagodnjaka nas je pozvala kako bi napravili reportažu o problemima na koje oni upućuju unazad četiri godine, ali nema nikakvog pomaka.

Ulica Jagodnjak jedna je od najstarijih ulica u Požegi koja nema nogostup niti "pravo" autobusno stajalište.


Mještani Jagodnjaka su već tri ili četiri peticije pisali gradonačelniku Neferoviću. Svaki put im se obeća pred izbore, kako prođu izbori, mještani jedne od najstarijih ulica u Požegi i dalje nemaju nogostup niti autobusno stajalište kako djeca ne bi morala stajati pod krošnjom drveta, na kiši, u blatu i snijegu.








-"Kod gradonačelnika Neferovića sam bila 20.09.2016. kako bi ukazala na problem da nemamo nogostup niti autobusno stajalište, na što sam dobila odgovor da nema novčanih sredstava za ulaganje autobusnog stajališta, odnosno autobusne nadstrešnice, a za nogostup i kanalizaciju koju nemamo u 21-stoljeću je potrebno 10 milijuna kuna koje on ne može namaći." - rekla nam je Milica Savić.

Roditelji si postavljaju pitanje ako za sigurnost djece nema 10 milijuna kuna da se napravi nogostup, kako onda prioritet može imati izgradnja trga za 15 milijuna i bazena za 11 milijuna kuna.

Mještani Jagodnjaka kažu kako su se problemi počeli javljati kada se cesta spojila s Kapelom, te da već napamet znaju registarske oznake kamiona i automobila koji "divljaju" uskom, nepreglednom, punom zavoja i nesigurnom ulicom.

-"Po zimi ni nama vozačima nije ugodno niti svejedno voziti jer padne snijeg ralica prođe nema kud sa snijegom jer je i ovako uska cesta poslije toga bude još i uža." - kažu nam roditelji

Lucija Čuljak učenica je petoga razreda O.Š. Antuna Kanižlića koja čeka autobus na raskrižju za Seoce te nam je rekla kako stalno prolaze auti i stalno se moraju micati, a nekada se moraju skloniti u putni kanal jer naiđu brzo kao da voze utrke.







Uz problem nogostupa i autobusne nadstrešnice roditelji muku muče i sa školskim autobusom koji nema vozni red te kažu kako djecu autobus kupi ujutro od 7:05 do 7:45 sati, a kada su u popodnevnoj smjeni već u 12:15 ih pokupi, a nastava počinje u 13:30. Kada idu kući po dva sata čekaju autobus nakon završetka nastave.

Djeca u autobusu nemaju mjesta da bi sjedila jer ih ima previše, dali se i tu treba ponoviti situacija kao od prije par godina što se dogodilo kod Pleternice, da netko smrtno nastrada i ispadne iz autobusa, pitaju se ogorčeni roditelji.

-"I naša djeca imaju pravo voziti se rolama i biciklima, ali bez obzira na to pravo nama je to ruski rulet pustiti ih, te pozivamo gradonačelnika Neferovića neka dođe i neka se sam uvjeri da su nam djeca svaki dan u opasnosti iako su oni prva skupina koju trebamo maksimalno zaštiti." - poručuju ljutiti roditelji iz Jagodnjaka.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI