Preko 90 učenika na Otvorenom prvenstvu u plivanju na Gradskom bazenu Požega

Natjecatelj na otvorenom prvenstvu u plivanju
(FOTO: 034Portal)

15.09.2016. | 034Portal
Pregleda: 6236

90-tak učenika gradskih osnovnih i srednjih škola, sudjelovalo je danas na Otvorenom prvenstvu grada u plivanju za učenike, na Gradskom bazenu Požega. Natjecanje je u organizaciji Školskog sportskog saveza Požeško-slavonske županije, uz potporu Grada Požege.






- Na ovo natjecanje sam se prijavio jer se održava prvi puta u Požegi nakon dugo vremena i čast je sudjelovati na njemu. Ovo ljeto sam se puno kupao na bazenu. Čim sam došao s mora sam nastavio dolaziti ovdje. Plivat ću četiri puta mješovito  po 50 metara pojedinačno i četiri puta po 50 metara slobodnim stilom. Volim plivati i nadam se dobrom uspjehu - rekao je Marko Blažević, učenik 8. razreda OŠ Julija Kempfa.




Osnovne škole imaju četiri ekipe po osam natjecatelja, a ostatak natjecatelja je iz srednjih škola. Najveći interes za natjecanje pokazali su mladići iz požeške gimnazije.



- Kod mladića srednjih škola je velik interes, a kod djevojaka je malo drugačija situacija. U srednjoj školi ima dosta djevojaka koje neznaju plivati što je porazno.  Ovaj bazen i škola plivanja poradit će da bude što manje neplivača. Porazno je da u srednju školu dolaze neplivači. Plivanje je gotovo kao pismenost. Predložili smo požeškim i drugim školama da već od 1. ili 15. svibnja sljedeće godine, do 15 lipnja održavaju nastavu tjelesno-zdravstvene kulture na bazenu, da što više djece savlada plivanje - rekao je tajnik Školskog sportskog saveza Požeško-slavonske županije, Josip Neferović.








Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Ako ste bili na ljetovanju u Hrvatskoj, koliko ste platili noćenje u apartmanu?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI