Vozači oprez, djeca u prometu!

Djeca Pleternica tribina igralište
(FOTO: Vjeran Blašković)

05.09.2016. | 034 Portal
Pregleda: 2518

Policijska uprava požeško-slavonska početkom svake školske godine provodi niz represivnih aktivnosti u cilju zaštite školske djece koja se pojavljuju kao sudionici u prometu. U skladu s tim pozivaju sve vozače na dodatan oprez s obzirom da na području Požeško-slavonske županije u 15 osnovnih i 47 područnih škola u prve razrede ove školske godine kreće 731 učenik. To su djeca koja najčešće po prvi puta samostalno sudjeluju u prometu i njihove psihofizičke sposobnosti još uvijek nisu dovoljno prilagođene uvjetima u cestovnom prometu.

U prometnim nesrećama tijekom ove godine na području Policijske uprave požeško-slavonske sudjelovalo je 28 djece od čega dvoje u svojstvu vozača, 23 kao putnici i troje kao pješaci te je njih 12 ozlijeđeno, dvoje teško i 10 lakše. Statistički pokazatelji ukazuju na činjenicu da se unatoč poduzetim mjerama na zaštiti djece i nadalje bilježe stradavanja djece u prometnim nesrećama. Stoga će policijski službenici pojačano kontrolirati i prekršajno sankcionirati vozače koji u zonama škola budu činili prometne prekršaje poput nepropisnog parkiranja i zaustavljanja, oduzimanja prednosti pješacima, upravljanja vozilom nepropisnom brzinom i sl.

Isto tako, Policijska uprava požeško-slavonska poziva roditelje da pripreme svoje dijete kako bi moglo samostalno sudjelovati u prometu.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI