Lipik je najjači svjetski 3x3 Challenger!

Malbee Lipik 3x3 Challenger
(FOTO: Compas.com.hr)

01.09.2016. | 034 Portal/Compas.com.hr
Pregleda: 3251

Krovna košarkaška svjetska organizacija FIBA je na sastanku svih svjetskih organizatora 3x3 Challengera koji je održan proteklog vikenda u švicarskom gradu Lausannei, i službeno je potvrdila da je Malbee Lipik 3x3 Challenger ove sezone bio najjači turnir ulične košarke ove kategorije u svijetu!

Do ovog podatka FIBA je došla zbrajanjem bodova svih igrača koji su nastupili na do sada odigranih 12 od ukupno 14 svjetskih Challengera (preostalo za odigrati Sao Paolo i Buenos Aires). Zbrajali su bodove koje su igrači osvajali na svim FIBA turnirima, a podaci su objedinjeni na službenoj stranici 3x3planet.

Sastanak svjetskih organizatora 3x3 Challengera održan je u sklopu odigravanja 3x3 Mastersa World toura u Lausannei, a lipički turnir je u Švicarskoj predstavljao Ivan Pušćenik, predsjednik udruge "Libox" koja organizira 3x3 turnir u Lipiku.


"Znali smo da smo napravili veliki posao i priželjkivali smo da ove godine uđemo u društvo svjetski poznatih, renomiranih i prestižnih turnira poput Moskve, Bukurešta, Abu Dhabia, ali nismo ni sanjali da ćemo po ovom FIBA-inom vrednovanju na kraju biti na samom vrhu. To je potvrda da smo dobro planirali i odradili cijeli ovaj veliki projekt u kojem je sudjelovalo puno mladih i sposobnih ljudi na čemu im se i ovom prilikom zahvaljujem. Svatko od njih je zaslužan i ima svoj udio u ovom nevjerojatnom uspjehu, a ovo je samo potvrda onoga što smo mi od ranije znali – da se i u malim sredinama poput naše može napraviti svjetska priča. Moram dodati i to da je FIBA radila još jednu analizu vrednovanja Challengera, takozvani "Reaching standardization". S ponosom mogu reći da je naš turnir jedan od sedam svjetskih Challengera koji je ispunio sve tražene parametre i uvjete, a to su; planiranje sezone, alokacija ekipa, standardiziran format natjecanja, imena timova i eventa, usluge i novčane nagrade te kvaliteta sudaca" - rekao je Pušćenik.


Izvor. www.compas.com.hr


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI