42 pomoćnika u nastavi za 56 učenika s teškoćama u razvoju

Potpisivanje ugovora
(FOTO: 034Portal)

26.08.2016. | 034Portal
Pregleda: 4308

Potpisani su ugovori "Osiguravanje pomoćnika u nastavi i stručnih komunikacijskih posrednika učenicima s teškoćama u razvoju u osnovnim i srednjim školama" između požeško-slavonskog župana Alojza Tomaševića i ravnatelja škola s područja naše županije danas u Županijskoj vijećnici.



Projekt "Obrazujmo se zajedno 3" vrijedan je nešto manje od 1.8 milijuna kuna. Financira  ga Ministarstvo znanosti obrazovanja i športa,  a sufinancira županija s 90 tisuća kuna. 42 pomoćnika u nastavi pomagat će 56 učenika s poteškoćama.


- Natječaj je raspisan, a iz prošle godine je vidljivo da je zadovoljstvo roditelja, učenika i korisnika na visokoj razini. Nastavili smo projekt od prethodne dvije godine u suradnji s agencijom Panora - rekao je župan Alojz Tomašević.




Isto tako osiguran je besplatan obrok za sve učenike čiji roditelji nemaju sredstava za to, u vrijednosti od 311 tisuća kuna . 417 učenika u 14 škola na području Požege i Požeško-slavonske županije imat će besplatan obrok.

- Ova dva projekta izuzetno su važna za učenike, škole i Požeško-slavonsku županiju. Uključena su dva ministarstva, Ministarstvo socijalne politike i mladih i Ministarstvo znanosti obrazovanja i športa - dodao je župan Tomašević.  


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI