¨Gospodo, tako se ne upravlja državom!¨

Tomislav Panenić
(FOTO: Ivan Vlahović)

19.08.2016. | 034portal
Pregleda: 13481

Tehnički ministar gospodarstva jučer je održao, kako kaže,nikad težu konferenciju za medije. Panenić je govorio o uočenim nepravilnostimau vidu namještanja natječaja za isplatu bespovratnih sredstava njegovogprethodnika, HNS-ovog Ivana Vrdoljaka. Evo kako je sve prokomentirao na svomfacebook profilu:

"Kako samo neko može uzeti sebi za pravo da naše gradove iopćine, škole, ustanove, udruge sustavno vara?! Pa nisu ti ljudi krivi što sebore za svoje stanovnike, članove, korisnike...što pripremaju i prijavljujuprojekte s nadom da će barem jedan projekt dobiti novčanu potporu.

Nažalost, nisu imali niti priliku jer vladavinaklijentelizma, nepotizma, korupcije i čega sve ne im je uzela dušu.


Kako neko može napisati projekt, nabaviti ponude i dostavitiiz Osječko-baranjske ili Međimurske županije u Zagreb u roku 11 minuta, 15minuta, 21 minute? Supermeni?! Kako se odobri ulaganje u poduzetničku zonu zakoju je napisano da niti ne postoji? Kako obnova rasvjete u naselju postaneulaganje u poduzetničku zonu? Kako izgradnja ceste izvan poduzetničke zone postaneenergetski projekt? Kako netko može dostaviti dokumente nakon zatvaranja javnogpoziva? Kako korisnik može znati da ste sredstva dodijelili 8 dana prije negošto je natječaj zatvoren? Kako kulturno-folklorna manifestacija postanegospodarska manifestacija?


Kako jedne te iste općine dobiju sredstva na svimobjavljenim javnim pozivima? Zar su pametnije od drugih ili imaju informaciju iprije objave javnog poziva?

Zar stvarno moraš biti član stranke koja je na vlasti,rođak, prijatelj ili susjed ministru ili zamjeniku ministra da dobio sredstvaza svoje projekte i da bi onda bio pohvaljen da si dobar načelnik,predsjednik...

Gospodo, tako se ne upravlja državom! Pa vi ste prevarilitolike ljude, tolike lokalne zajednice, .... Nitko, baš nitko nema pravo radovatise projektu ili investiciji koju je vjerojatno ukrao drugima! Da li biste viželjeli da se to vama događa? Zar se sve mora uništiti da bi grupa ljudizadovoljila svoje ambicije?"


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI