Potpisan sporazum o suradnji Požege i Crikvenice

Prijateljski gradovi
(FOTO: Grad Požega)

17.08.2016. | 034 Portal/Grad Požega
Pregleda: 3456

Crikvenica, prijateljski grad našoj Požegi, svečanom je sjednicom svoga Gradskoga vijeća proslavila svoj dan u subotu, 13. kolovoza, a tradicionalnom noćnom procesijom gradskim ulicama i blagdan svoje zaštitnice Velike Gospe ili, kako oni domicilno kažu, Vele Gospoje. Tom je prigodom potpisana povelja o suradnji i prijateljstvu Crikvenice i Požege, što su učinili gradonačelnici Damir Rukavina i Vedran Neferović.

Budući da su zimus čelnici dvaju gradova, za Dan grada Požege, potpisali suradnju o bratimljenju na svečanoj sjednici požeškoga Gradskoga vijeća, ovo je bio, može se tako reći, uzvratni posjet Požežana Crikvenici, čime je i s druge strane formalizirana ove godine uspostavljena prijateljska suradnja Požege i Crikvenice

- Drago mi je što su se Požega i Crikvenica povezali na ovakav način, čemu je znatno pomagao i naš Požežanin Igor Kovačević, koji dosta vremena provodi u oba grada. Vjerujem da će ova suradnja biti obostrano korisna i plodonosna, posebno za obrtnike i poduzetnike koji već surađuju, ali isto tako i na kulturnom i turističkom području. Nama je Crikvenica, kada dolazimo iz Požege, najbliža moru, pa je suradnja nekako i logična, a i dosta Požežana ovdje godinama dolazi na odmor. Drago mi je što Crikvenica, u koju sam dolazio još kao srednjoškolac, prati trendove te što se doista sve više razvija iz godine u godinu. Pozivam vas da nam se pridružite u Požegi već krajem kolovoza i početkom rujna na našem Aureafestu… – kazao je, među ostalim, gradonačelnik Neferović, poklonivši tom prigodom svom crikveničkom kolegi Rukavini sliku s prepoznatljivim motivom požeškoga središnjega, baroknoga Trga Sv. Trojstva.


izvor; www.pozega.hr



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI