Kriza i recesija se i dalje osjete

Obrtnički i poduzetnički sajam ove se godine vratio u Grabrik
(FOTO: Vjeran Blašković)

23.09.2011. | Vjeran Blašković
Pregleda: 4197

Organizirati obrtnički sajam u županiji koja je po statističkim pokazateljima posljednja ili među posljednjima u Hrvatskoj sigurno nije lak posao. No, nakon dvije godine pauze i organiziranja sajma na drugim lokacijama, ove godine 12. Obrtnički i poduzetnički sajam u Požegi vratio se u sportsku dvoranu Grabrik.

U njoj i pored nje izlaže oko 150 obrtnika i poduzetnika koji u godinama krize sigurno ne bilježe presjajne poslovne rezultate, ali kažu da preživljavaju. Obrtnici su i najspremniji za promjene na tržištu, a predsjednik Obrtničke komore naše županije Stipo Barukčić kaže kako se nakon pada broja obrtnika u županiji danas osjeti lagani porast.

Prezentacija proizvoda


- Cilj sajma je prezentirati proizvode obrta i tvrtki te vrijednih ruku obrtnika koji proizvode autohtone proizvode. Ove godine na sajmu će djeca iz dječjeg vrtića Sv. Leopold Mandić pokazati igrokaz "Hoću biti stolar"- rekao je Barukčić.


Ove godine na sajam je došao i makedonski obrtnik Vane Talev koji je treća generacija obrtnika u obitelji koja se bavi proizvodnjom nakita. Rekao je kako je situacija u Makedoniji u obrtništvu teška, a da od posjeta sajmu u Požegi ne očekuje poslovne, novčane rezultate već druženje, razgovor i razmjenu iskustva s kolegama obrtnicima iz Hrvatske.

Ocjenjivanje meda

Za danas poslijepodne najavljeno je županijsko ocjenjivanje meda, a proglašenje je najavljeno za 18 sati. Posjetitelji sajam mogu razgledati danas do 19 sati, sutra od 9 do 19 sati te u nedjelju od 9 do 13 sati. Za sutra je najavljeno natjecanje u pripremi lovačkog čobanca u korist Udruge MI te modna revija i revija frizura.

Početku sajma u Grabriku prethodilo je otvorenje novih prostorija Obrtničke komore u ulici Franje Thauzya 7 u Požegi.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI