¨Cijene nekretnina u Požeško-slavonskoj županiji najniže!¨

Nekretnine
(FOTO: Wikipedija)

02.08.2016. | 034 PORTAL
Pregleda: 6648

Prema novom istraživanju Njuškala, provedenom na uzorku od 161 000 nekretnina oglašenih u srpnju 2016. godine, cijene nekretnina u Hrvatskoj pokazuju pad od 1,1 posto prema istom mjesecu prošle godine. Najnoviji podaci uspoređeni sa cijenama u srpnju 2011. godine, pokazuju njihov pad za 6 posto.

Većina županija na godišnjoj razini pokazuje pad u prosječnim cijenama nekretnina, koji je i dalje najizraženiji u kontinentalnom dijelu Hrvatske, dok su cijene u županijama na priobalju i tijekom srpnja nastavile rasti.

Požeško–slavonska županija je uvjerljivo na zadnjem mjestu po cijeni nekretnina, pa tako cijena stana u PSŽ iznosi u prosjeku 729 eura po metru kvadratnom, dok cijena kuće po metru kvadratnom iznosi 384 eura.


Kada usporedimo prosječne cijene nekretnina po metru kvadratnom u srpnju 2016. godine u odnosu na srpanj 2015. godine, dolazimo do zaključka da je u Požeško-slavonskoj županiji došlo do blagog porasta cijena nekretnina od 3,41 posto.


U srpnju, stanovi u prodaji pokazuju najveći interes pretraživanja od svih kategorija nekretnina s više od 7 milijuna detaljnih prikaza oglasa potencijalnih kupaca iz Hrvatske i inozemstva. Najveći udio pretraživanja odnosi se na stanove u gradu Zagrebu, slijede ga Rijeka i Split te Osijek, Zadar i Pula.

Nekoliko mjeseci za redom, stanovi i apartmani na moru pokazuju najveći rast pretraživanja potencijalnih kupaca iz Hrvatske i zapadno europskih zemalja.

Svi zainteresirani za život u Požeško-slavonskoj županiji ovo vam je prilika za kupnju nekretnina, ili možda da još pričekate pad cijena..


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI