Deficitarna zanimanja u Hrvatskoj – upute za buduće studente

Ilustracija
(FOTO: Ilustracija)

20.07.2016. | Pleter Portal
Pregleda: 13391

Završili ste srednju školu i sada trebate odlučiti što sa svojim životom. Pokušati pronaći posao, upisati fakultet ili spakirati kofere i u bijeli svijet?

Ako ste se odlučili za drugu soluciju, ali još uvijek niste sigurni koji biste smjer studija odabrali,  Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta bi vam tu moglo pomoći. Naime, 21. lipnja ove godine objavilo je Pravilnik o uvjetima i načinu ostvarivanja prava redovnih studenata na subvencionirano stanovanje u kojemu su naveli koja su to deficitarna zanimanja koja će se dodatno bodovati kod subvencioniranja stanovanja studenata.

Drugim riječima, na temelju podataka HZZ-a, zanimanja u znanstvenim područjima kojih u Hrvatskoj nedostaje, a koja bi vam trebala koliko-toliko jamčiti posao nakon završetka fakulteta su:


- prirodne znanosti – matematika (nastavnički smjer)
 
- tehničke znanosti – elektrotehnika, računalstvo i strojarstvo
 
- biomedicina i zdravstvo – temeljne medicinske znanosti i farmacija
 
- društvene znanosti – edukacijsko-rehabilitacijske znanosti i logopedija
 
- humanističke znanosti – anglistika i germanistika


Imate li interesa za bilo koji od ovih smjerova, a želite i besplatno stanovati u domovima tijekom studiranja, navalite. Ali, prije toga svakako pročitajte Pravilnik kako biste vidjeli koje je još sve uvjete potrebno zadovoljiti, da kasnije ne bi bilo – nismo znali.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI