Biskup Škvorčević pohodio žrtve najnovijeg nevremena u Jakšiću

Biskup u Jakšiću
(FOTO: Požeška biskupija)

17.07.2016. | I.V./Požeška biskupija
Pregleda: 10788

Teško nevrijeme koje je 13. srpnja po treći puta u dvatjedna poharalo požeški kraj ostavilo je najteže posljedice u Jakšiću, gdje jeuz uništene usjeve gotovo sa svake kuće odnesen barem dio crijepa.

Među ostalimnastradala je i župna crkva sv. Barbare, na kojoj je kao i na većini kuća brzopostavljen barem provizorni krov kako bi zaštitio objekte od prodora vode zbogkiše koja ustrajno pada.

Biskup Antun Škvorčević u pratnji ravnatelja CaritasaPožeške biskupije Gorana Lukića i jakšićkog župnika Tihomira Bilešića posjetioje 16. srpnja najteže pogođene: obitelj Vesne Glavaš u Rajsavcu, obitelj IvanaObsta i Joze Karače u Jakšiću.


Uvjerio se u težinu nanesene štete, napose uobitelji Obst sa čije kuće je nevrijeme srušilo dio potkrovnog zida i odnijelogotovo sav krov te uništilo podove i dio namještaja u kući. Pored spomenutih, uViškovcima, župa Kuzmica na kući obitelji Stjepana Blaža u nevremenu jenastradala slaba krovna konstrukcija te je velika količina vode uništila sobnestropove i nanijela štetu koja traži temeljitu obnovu.


Svima im je biskupizrazio svoju blizinu, očitovao im duhovnu solidarnost te razgovarao o štobržim popravcima krovova i podova u kućama u suradnji s Caritasom Požeškebiskupije.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI