Moguće iznenađenje na prijevremenim izborima

Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić
(FOTO: FB - BM 365)

14.07.2016. | 034portal
Pregleda: 12688

Političke stranke slažu koalicije, a birači za manje od dva mjeseca moraju izabrati. Dnevnik Nove TV proveo je 9. srpnjaistraživanje telefonom na 600 ispitanika. Koga bi građani željeli za novogpremijera i tko će imati više šanse sastaviti novu Vladu.

Na prvom je mjestu Zoran Milanović, za kojega 27,8 posto ispitanika želi dase ponovno vrati u Banske dvore kao premijer. Slijedi ga Andrej Plenković kojiuživa potporu od 20,4 posto birača. Na trećem je mjestu Milan Bandić s potporomod 13,5 posto birača koji ga žele kao premijera.

Sudeći prema ovim anketama, najveći rast popularnosti bilježi Milan Bandić,jer je narodu dosta eksperimenata i radije će svoje povjerenje i glas dati većiskusnom "starom mačku" dugovječnom gradonačelniku grada ZagrebaMilanu Bandiću, smatrajući ako je mogao izgraditi Zagreb, znat će izvući iHrvatsku iz krize.


Politički analitičari u ovim prijevremenim izborima smatraju kako ćenajbolje proći Milan Bandić i njegova stranka. Sudeći prema provedenim anketama,svakim mu danom sve više raste popularnost.


Poznajući njegov neumoran rad i dovitljivost biračima, zapravo smatrajukako će treća opcija u hrvatskom Saboru biti upravo Milan Bandić koji se,doslovce "razletio" po cijeloj Hrvatskoj i bez kojeg niti SDP nitiHDZ neće moći konstituirati Vladu RH.

BANDIĆ POBJEĐUJE U KUTJEVU

Prema našoj telefonskoj anketi na reprezentativnom uzorku od 50 slučajnoodabranih sudionika sa području grada Kutjeva a povodom najavljenog osnivanjanjegove stranke za 19. srpanj ove godine, znakovito je to da najveći brojispitanika svoje povjerenje daje Stranci rada i solidarnosti, Milanu Bandiću.

Za Bandića bi glasalo 24% ispitanika dok su na drugom mjestu SDP i MOST sapo 16% glasova. HDZ je na trećem mjestu sa 10% glasova a slijedi ga HSS sa 8%.Zanimljiva je činjenica da 26% ispitanika, ili nije željelo sudjelovati uanketi ili se još nisu odlučili kome će dati svoj glas.

Po svemu sudeći, razvidno je da su stanja u dvije najveće stranke HDZ­-a iSDP-­a rezultirale smanjenjem broja pristaša na tom terenu.

Očigledno je da uSDP­-u još nisu zacijelile rane uzrokovane unutarstranačkim izborima, gdje jenjihov dotadašnji čelnik Ivica Nikolić nakon izbora istupio iz stranke, a većsvima dobro poznata situacija sa Karamarkom ni HDZ-­u nije oproštena a kamolizaboravljena.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI