¨Ovakvo nevrijeme nismo nikad vidjeli. Daske i crjepovi letjeli su preko 50 metara¨

Marijan Kovačević iz Hrnjevca
(FOTO: Tomislav Milanović)

14.07.2016. | Tomislav Milanović
Pregleda: 17093

Jučerašnja oluja nanijela je ogromne štete na obiteljskim kućama i gospodarstvima diljem županije. Posjetili smo mještane Hrnjevca i Jakšića koji su bili samo žarište pijavice.



- Ovakvu oluju još nismo vidjeli. Trajala je između pet i deset minuta i odnijela nam je 100 kvadratnih metara krovišta. Inače sudjelujem u protugradnoj obrani i sve stanice s Kutjeva ispaljivale su protugradne rakete. Grede su letjele zrakom, jednom susjedu je jedna čak uletjela u kuću – rekao je Marijan Kovačević iz Hrnjevca.


- Stradao nam je dio krovišta na kući, ali krovište na gospodarskoj zgradi je u potpunosti stradalo. Materijalno je to barem tisuću i pol eura štete. Oluja je kratko trajala, oštetila je i vinograd na kojem se trenutno šteta ne može procijeniti, ali znat ćemo za nekoliko dana – rekao je Vinko Previšić iz Hrnjevca.






- Tijekom oluje ništa se nije vidjelo. Oluja je odnijela cijeli krov sa susjedove gospodarske zgrade i  prebacilo ga u moje dvorište. Jedan komad je odletio u prozor na kojem je duplo staklo i razbilo ga. Imam 75 godina još nikada nisam vidjeo ovakvu oluju. To je bilo strašno – priča nam  Antun Mautner iz Hrnjevca.





Ilija Baraban zvani Ile iz Jakšića, bio je na odmoru na moru, na otoku Viru kad ga je nazvala kćer iz Njemačke i javila mu što se događa u području gdje je smještena njihova obiteljska kuća.



- Spremili smo se, krenuli s odmora i došli u 3 ujutro, ali nije bilo struje. Stradalo nam je preko četiri kvadratna metra krovišta, evo vidite imamo punu prikolicu traktora otpadnog materijala. Otpale su nam gipsane knauf ploče s kata. Sada ćemo neko vrijeme imati posla i ne znamo kako ćemo sanirati ovu štetu – rekao nam je Ilija.


- Ljudi kažu da ovakvog nevremena nije bilo 70 godina. Grede su letjele po cijelom kraju i neke kuće ovdje izgledaju kao Vukovar poslije granatiranja. Ovdje kod susjeda smo cijeli dan grabili vodu i spašavali, ali to se nije moglo u potpunosti jer padala je velika količina kiše. Cijela oluja je trajala nekoliko minuta, ali štete su ogromne –  rekao je Vinko Ester iz Jakšića.






Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI