Streličari Hrvatskog viteškog reda Templara s gostima imali neslužbeno takmičenje

Streličari-engleski dugi drveni luk
(FOTO: Mladen Mirković)

03.07.2016. | Mladen Mirković
Pregleda: 3481

Streličari Hrvatskog viteškog reda Templara iz Požege jučer su s gostima iz Orahovice i Đurđevca održali u Vetovu neslužbeno takmičenje streličarstva u disciplini dugi engleski drveni luk.

Vetovo je templarsko mjesto koje je nastalo kod utvrde u Vetovu koja se je zvala Veteri Castra iz 13 stoljeća. To je tradicija koja je u hrvatskoj vrlo zamjetna međutim nedovoljno popularizirana. Hrvatski viteški red Templara danas nastavlja tu tradiciju i vrlo dobro surađujem s povijesnim postrojbama koji u svojim sastavima imaju sekcije streličara iz vremena templara.

-Evo već drugu godinu za redom nastavlja se tradicija, a ove godine su došli gosti iz Orahovice i Đurđevca. Danas nije neko službeno takmičenje, ali su došli uveličati manifestaciju 2. Ribarskih večeri u Vetovu i prezentirati puku upravo tu tradiciju staru osam stoljeća koja još nije dovoljno zaživjela u hrvatskoj, ali evo uz napore svih nas to ide polako naprijed. - rekao nam je Vinko Lisac veliki prior hrvatskog viteškog reda Templara






Pobjednicima u streličarstvu pehare je dodijelio požeško- slavonski župan Alojz Tomašević.

Prvo mjesto u pojedinačnoj kategoriji osvojio je Milan Mihelčić.




Dok je prvo mjesto u ekipnoj kategoriji osvojila streličarska udruga Sv. Juraj iz Đurđevca.





Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI