¨Preporučujem svima ovaj sport, svidjet će vam se provjera vlastitih maksimuma¨

Ivan Del Vechio i Patricia Januš
(FOTO: Tomislav Milanović)

02.07.2016. | Tomislav Milanović
Pregleda: 5724

Ivan Del Vechio 16 godišnji je powerlifter iz Požege, još jedan u nizu od velikih nada Powerlifting kluba Body Art. On taj sport trenira manje od godinu dana, a već ima zavidne rezultate i podiže dosta zahtjevne kilaže. Prije pola godine bio je drugi u Hrvatskoj u svojoj kategoriji, a na natjecanju u Đurđevcu je pomeo konkurenciju.



- Natjecanje je bilo solidno, nije bilo puno natjecatelja, ali konkurencija je bila jaka. Održano je u Đurđevcu u hotelu Picok, a ja sam nastupio u kategoriji kadeta do 93 kilograma. Osvojio sam prvo mjesto u kategoriji i prvo mjesto u kadetima općenito – rekao je Ivan.

U odnosu na državno prvenstvo iznimno je popravio svoje rezultate, pogotovo u mrtvom dizanju gdje je podigao 40 kilograma više.


- U Pitanju je naporan trening. Nikada nisam odustajao, zacrtao sam si to kao cilj i to sam i napravio. Svakim treningom napredujem sve više, jedem pravilno, treniram i ne odustajem. Ne treniram svaki dan jer to nije takav sport, ali četiri puta tjedno se može. Kad bi svaki dan trenirao došlo bi do prevelikog zamora mišića – priča nam Ivan.




Kaže kako se powerliftingom planira baviti što duže, koliko mu to vremenski i planski dopušta škola i budući upis na fakultet. U čučnju mu je rekord 170 kilograma, u bench pressu je 115 kilograma , a u mrtvom dizanju 220 kilograma što je ukupno za 16-godišnjaka impresivnih 505 kilograma.

- Čim dođem kući iz popodnevne smjene odlazim direktno u teretanu na trening. Odricanja postoje, alkohol ne pijem jer se to ne preporučuje uz sport. Ne upuštam se previše u večernje izlaske, ne zato što ne bih smio nego to mi i nije nekakav prioritet. Poručio bih svim vršnjacima ili mlađim kolegama da dođu na trening i probaju se baviti ovim sportom. Zasigurno će im se svidjeti provjeravanje svojih maksimuma – rekao je za kraj Ivan.

- Pred Ivanom ako ovako nastavi je svijetla budućnost. On je u šest mjeseci toliko popravio dizanja da sam iznimno zadovoljan. Tu treba dosta pohvaliti i Patriciju Januš koja je s njim odradila dobar dio treninga. Zajedničkim snagama odredili smo put kojim trebamo ići i to se odrađuje u pravom smjeru. On je u šest mjeseci podigao 40 kilograma više u mrtvom dizanju što je stvarno za svaku pohvalu – zadovoljan je trener Robert Međugorac.



Zadovoljan je i nastupom članova PLK Body Art u Đurđevcu, gdje su imali pravu berbu medalja. Žao mu je jedino što je Patricija Januš bila pod ozljedom pa joj je izmakla apsolutna pobjeda u kategoriji žene open, ali i u ne stopostotnom izdanju je uspjela osvojiti prvo mjesto u svojoj kategoriji.  


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI