Nije lako tehnički održavati traktor jer ga vožnja po šumi uništava

Policijska akcija usmjerena na tehničku kontrolu traktora
(FOTO: Mladen Mirković)

21.06.2016. | Mladen Mirković
Pregleda: 11973

"Pokušavam što više voditi računa o tehničkoj ispravnosti traktora s kojim sam često u šumi pa to ponekad i nije lako. Mislim da je sve u redu jer sam prije par dana imao i registraciju, ali uvijek može doći do nekog slučajnog kvara. Danas je i uredovni dan za izvoz drva pa sam morao priložiti popratnicu za teret", rekao nam je Ivan Franjić iz Deževaca, prilikom današnje policijske akcije pojačanog nadzora vozača traktora.




Tijekom ove godine na PU Požeško-slavonske zabilježeno je osam prometnih nesreća u kojima su sudjelovali traktori i njihovi vozači. U tim prometnim nesrećama sedam osoba je ozlijeđeno od toga pet osoba teško i dvije osobe lakše.


- Najčešće pogreške vozača traktora su nepropisno skretanje, oduzimanje prednosti prolaska, nepropisno kretanje te prijevoz osoba i tereta na traktoru, odnosno na prikolicama pridodanim traktoru. Ako promatramo prometne prekršaje najčešće je riječ o tehnički neispravnim i neregistriranim traktorima, ali isto tako o upravljanju pod utjecajem alkohola – rekla je glasnogovornica PU požeško-slavonske, Ivana Radić.





Napomenula je da su vozači traktora ako dođe do rasipanja tereta dužni taj teret ukloniti i obznanila da je tijekom lipnja učestala akcija terenske provjere tehničke ispravnosti traktora koja se trenutačno odvija na pleterničkom području.

- Tehničku ispravnost traktora i jesu li vozači pod utjecajem alkohola provjeravamo nakon tereta. U zadnjih nekoliko godina broj registriranih traktora se povećao, a najčešća opravdanja vozača u slučaju neregistriranog traktora je nedostatak vremena, nemogućnost pronalaska dijelova potrebnih za tehnički pregled, tvrdnje da je umro bivši vlasnik. Bude tu svega – rekao je viši policijski narednik Ivan Bogović




Traktor je ispravan, registriran i njime prevozim drva. Moram ga tehnički održavati iako ga šuma uništava prilikom zapinjanja na neravnom terenu. Nemam drugog posla tako da i nemam previše izbora – rekao je Boris Bajić iz Tornja.





Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI