Lucić: ¨Ma, moram ja vama nešto reći. Pa tko je taj Most i tko je taj Petrov da postavljaju uvjete HDZ-u?¨ i još mnogi biseri hdz-ovih zastupnika

Franjo Lucić
(FOTO: 034portal)

14.06.2016. | 034portal.hr
Pregleda: 14464

Prije tri dana jutarnji.hr objavio je javno izrečene bisere pojedinih HDZ-ovih zastupnika i članova među kojima se našao i jedan s naše županije. Tekst prenosimo u cjelosti s jutarnji.hr.

Kao da HDZ-u već nije dovoljno teško zbog krize vlasti, nego im još trebaju vlastiti članovi da im dodatno kvare imidž. Recimo, HDZ-ov zastupnik Stevo Culej koji je jučer ispred Sabora izvrijeđao učiteljice. One su mu uručile svjedodžbu s ocjenom nedovoljan, što ga je posebno razgnjevilo pa im je poručio da si tim komadom papira "obrišu onu stvar".

Nije puno dobrog za HDZ u četvrtak navečer napravio ni njihov zastupnik i bivši gradonačelnik Pleternice Franjo Lucić u emisiji "Otvoreno". Sugovornike je zabavljao griješeći čak i u govoru. Riječ "postulat" zamijenio je "apostolatom", a Metković, grad s gotovo 17 tisuća stanovnika, prozvao "malom općinom".


Završio je napadima na politologa Višeslava Raosa jer se usudio dovesti u pitanje politiku njihova šefa Tomislava Karamarka. Prilično netaktičan istup predsjednika požeško-slavonskog HDZ-a, po struci prodavača sa završenom srednjom ekonomskom školom.


Nabacivanje izrazima

Lucić je predsjednik saborskog Odbora za poljoprivredu, na kojem je javnost već zabavljao svađajući se s bivšim SDP-ovim ministrom Tihomirom Jakovinom, nabacujući se izrazima poput "neznalico", "ja sam institucija", pa čak i zazivajući DORH. Lucić je inače član HDZ-ova Predsjedništva, a mnogi su spornim smatrali čak i njegov posljednji ulazak u Sabor s obzirom na to da tvrtka Tofrado d.o.o, čiji je osnivač, državi na ime poreza duguje 2,6 milijuna kuna. Njegov stranački kolega Stevo Culej nije visoko rangiran u HDZ-u, ali je zastupnik koji je u najkraćem roku ostao bez imuniteta. U Sabor je ušao u prosincu 2015., a bez imuniteta je ostao već u veljači 2016., i to zbog kaznenog postupka remećenja javnog reda i mira. Culej je optužen da je 2013. pozivao na nerede i uništavanje dvojezičnih ploča u Vukovaru, iako se branio da je zapravo postupio gandhijevski. Rođen je 1964. u Vinkovcima, po zanimanju je bravar, a zapravo umirovljeni specijalac i dopredsjednik Udruge specijalne policije.

Vrh ledene sante

Lucić i Culej samo su vrh ledene sante: prije mjesec dana predsjednik zagrebačkog HDZ-a Andrija Mikulić, inače bivši gospodarski inspektor, javnost je sablaznio kad je na svojem Facebook profilu napao MOST-ova zastupnika Miru Bulja i pozvao USKOK da istraži kako se Bulj domogao stana po povlaštenim uvjetima. No, zaletio se te objavio i šifru Buljeve dijagnoze invaliditeta, što je povjerljiv podatak koji je legalno teško mogao dobiti. Nije se iskazao ni Željko Fiolić. On je prije 20-ak dana, usred prijelomne krize u odnosima HDZ-a i MOST-a, sazvao presicu te napao HNS-ovca Ivana Vrdoljaka, tvrdeći kako je pomagao da tvrtka njegove bivše supruge izvuče milijune iz HEP-a. No, osim što je deset puta uvećao prihode kompanije, Fiolić je propustio da je suvlasnik te tvrtke - njegov stranački kolega Dražen Dorić.

LUCIĆEVE IZJAVE O KOJIMA SE PRIČA

O PRESLAGIVANJU: "Znate zašto nismo mogli s Mostom? Zato što su to novi ljudi, oni su došli željni entuzijazma, željni pozornosti..."

O BAUKU I KOALICIJI HRVATSKA RASTE: "Čuj, tebe bih uzeo kao susjeda."

O VEĆINI: "U HDZ-u želimo sačiniti parlamentarnu većinu koju smo već sačinili, ali želimo da bude još brojnija."

O MOSTU: "Ma, moram ja vama nešto reći. Pa tko je taj Most i tko je taj Petrov da postavljaju uvjete HDZ-u? Kad smo ulazili u Vladu, uzeli su nam sva najbitnija ministarstva."

O PETROVU: "Čovjek nije naučio osnovne apostolate. Dolazi iz jedne male sredine, načelnik je dole bio u općini, u Metkoviću, a ovo je država, ovo je Vlada, ovdje treba pokazati odgovornost."

O RAOSU: "Pa ja ne znam stvarno što vi zamjerate toliko Karamarku, da njegova komunikacija s javnosti nije dobra? Pa zar je dobra komunikacija predsjednika SDP-a koji divlja na televiziji, koji svojim izjavama vrijeđa sve ljude u parlamentu? I da mi prihvaćamo takvog čovjeka da bude premijer?"






Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI