Franjo Lucić: Imat ćemo 76 ruku u saboru već sutra, bez MOST-a i bez SDP-a

Franjo Lucić
(FOTO: Lidija Galić)

09.06.2016. | Ivan Vlahović
Pregleda: 12935

HDZ-ov Franjo Lucić je za naš portal dao izjavu u kojojtvrdi, da će možda već sutra, imati 76 ruku u saboru i tako složiti novu parlamentarnu većinu i nastaviti sa radom Vlade.

- HDZ je spreman razgovarati sa Mostom, međutim nije spreman na ultimativan zahtjev Mosta. HDZ je za razliku od Mosta stranka koja je prepoznatljiva i koja ima 59 zastupnika u Hrvatskom saboru te stranka sa više od 200 000 članova. Ne podcjenjujući Most i njihovih petnaest mandata i ljude koji su im dali glas mi ne dozvolimo da nas bilo tko ucjenjuje. Ako Mostovci ne žele slijediti politiku, kako smo se na početku dogovorili, a to je reformska politika onda ćemo se sigurno razići. Oni do sada nisu pokazali volju za reformskom politikom već cjepidlače na nebitnim problemima, nikada se nismo mogli dogovoriti za jedan stav. – kaže Lucić.

- Tražimo većinu. U saboru ima prekrasnih i divnih ljudi kojima je stalo da Hrvatska Vlada opstane i da se ovaj gospodarski program,razvojni program, provede. Svoje spoznaje temeljimo na saznanju da već ovih dana ima u saboru razboritih ljudikoji će podržati naš program, a bit će ih i više od 76. – rekao nam je Lucić.


Od četiri imena koja se spominju za novoga premijera nema svog favorita, već kaže da su to sve visokokvalitetni ljudi. Za Karamarka kaže da već drugi puta pokazuje senzibilitet jer je pristao da ne budepremijer za dobrobit Hrvatske.


Za Božu Petrova kaže, da neće biti dio Vlade ako bude provodio politiku kao do sada.

Na pitanje je li ikada dovodio na upit podršku predsjedniku Karamarku, odgovara da nije, te da je siguran da je ta politika ispravna jer ju je podržala većina građana Požeško-slavonske županije gdje HDZ ima svegradonačelnike i načelnike te župana iz svojih redova.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI