Predstavljena ¨Plesoptika¨: Ovaj projekt bavi se fuzijom likovnosti,plesa i optike kao znanosti o proučavanju boja.

Anita Grbavac Jakobović i Ilijana Lončar
(FOTO: Tomislav Milanović)

08.06.2016. | Tomislav Milanović
Pregleda: 3895

Umjetnička organizacija Plesna Radionica Ilijane Lončar u suradnji s požeškom akademskom slikaricom Anitom Grbavac Jakobović organizirala je projekt "Plesoptika" koji će se premijerno održati u Gradskom kazalištu Požega, 13. lipnja s početkom u 18 sati.

- Riječ je o projektu koji će obuhvatiti 135 djece i mladih plesača Plesne radionice u izvedbi deset koreografija u deset boja koje smo uz podršku Anite Grbavac Jakobović i Gradskog kazališta Požega pripremali pet mjeseci. Ovaj projekt bavi se fuzijom likovnosti plesa i optike kao znanosti o proučavanju boja. Bavili smo se djelovanjem boja na ljudsku psihu, emocije, razmišljali smo o utjecaju boja u vremenu u prostoru – predstavila je danas Ilijana Lončar.




Nakon premijerne izvedbe 13. lipnja u 18 sati, u 19.30 posjetitelji će moći pogledati izložbu slika Anite Grbavac Jakobović pod nazivom "Colores potriculum" (Boja arkade), a repriza Plesoptike održat će se 14. i 15. lipnja na istom mjestu u 18 sati.


- Ovo je naša prva suradnja na kojoj ćemo kroz boju i zvuk predočiti uz prekrasne plesne pokrete. Svaka boja ima svoj oblik i to smo zajedničkim snagama pokušale napraviti. Primjerice, žutoj boji pripada oblik trokuta, a crvenoj boji oblik kocke i kvadrata. Ako su ples, zvuk i boja iskreni to gledatelji osjete. Kroz izložbu 13 radova kombiniranim tehnikama, ulja na platnu i akrila osjetit ćete iskrenost i spontanost pomoću boje –  rekla je autorica izložbe, Anita Grbavac Jakobović.



Umjetnička organizacija Plesna radionica Ilijane Lončar će s "Plesoptikom" gostovati u Istarskom narodnom kazalištu u Puli, Kazalištu mladih Split, na Požeškom kulturnom ljetu, na 6. Šibenskom plesnom festivalu i na Aurea festu plesa.

- Posebno smo ponosni što ćemo predstaviti dio Plesoptike sredinom rujna u Belgiji na velikom međunarodnom festivalu gdje smo predloženi od strane od strane Hrvatskog sabora kulture kao jedini hrvatski predstavnici, a očekuje nas i festival malih plesnih formi u Zagrebu te gostovanje u Ljubljani – dodala je Ilijana Lončar


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI