Pošast sječe stabala u Požegi

Gradonačelnik Neferović prozvao je bivše Upravno vijeće VUP-a zbog nesuradnje
(FOTO: Lidija Galić)

06.06.2016. | Ivan Vlahović
Pregleda: 12258

U našu redakciju pristigao je e-mail pod naslovom "Otvoreno pismo gradonačelniku Požege", koje je poslao gospodin Branko Matić. Evo što je poručio gradonačelniku Neferoviću, i prenosimo ga u cijelosti:

Poštovani gradonačelniče,

prije nekoliko dana do nas je pristigla vijest da će se u Ulici pape Ivana Pavla II u Požegi posjeći drvored lipa, što bi bio još jedan, u nizu, hortikulturni debakl ukoliko se za to ne pronađu opravdavajući razlozi.Ovi sadašnji koji se mogu čuti ne drže vodu. Ta pošast sječe stabala po Požegi ima dugogodišnju tradiciju. Tim povodom stupili smo u kontakt sa dr. I.Samardžićem, predsjednikom Povjerenstva za hortikulturu i uređenje zelenih površina u Gradu Požegi te nam je on u razgovoru stavio na znanje da su i do njega došle takove informacije, kazavši da on osobno i rečeno Povjerenstvo ne stoji iza takovih mogućih nakana (To bi inače trebalo biti dovoljno da otkloni bojazni, kada bi u našem gradu stvari bile dobro posložene , što počesto nije slučaj). Takvi prijedlozi mogli su eventualno doći i od onih koji su nedavno predlagali izmještanje spomenika fra Luki Imbrišimoviću , što je, prema našim saznanjima, na najvišim mjestima kao ideja i prijedlog otklonjeno.OdVas se pak traži da ove vijesti koje kruže gradom otklonite jer one stvaraju ojađenost naših građana.


Ovome se dodaje i to da bi bilo potrebno, dok se odvijaju radovi na uređenju Trga sv.Terezije Avilske, izvršiti, u hodu, potrebnu nadopunu Glavnog projekta uređenja ovoga trga. Naime, u rečenom razgovoru predsjednik Povjerenstava dr. I.Samardžić je rekao i to da Glavni projekt ne sadrži i Projekt hortikulturnog uređenja. Dakle, improvizira se na tako važnom mjestu. Ako je to točno, a moralo bi biti, tada bi bilo najprihvatljivije da predsjednik Povjerenstva dr.I.Samardžić odstupi sa svog položaja, a da odgovorna osoba u Gradu Požegi, koja je omogućila ovakav rad, snosi za to odgovornost. Dakle, radi se o pročelnici Upravnog odjela za komunalnu djelatnost i gospodarenje Jasminki Vodinelić. Zbog tih okolnosti, tj. ako sve ostane nepromijenjeno, usamljeno, jedino sačuvano raritetno drvo ginka pridonositi će oštrom razbijanju zamišljene harmonije uređenosti ovoga Trga. Tu nema dvojbe.


S poštovanjem,

IO "ZELENI"
Branko Matić dipl. ing.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI