Nove smjene i ostavke u SDP-u: ¨Ne želimo biti dio politike jednoumlja i nepoštivanja¨

SDP - mjerenje tlaka u pješačkoj zoni
(FOTO: Mario Nakić)

18.05.2016. | 034portal
Pregleda: 10709

Nakon što je iz požeškog SDP-a isključen Ivan Vlahović (rješenje mu je, bez obrazloženja o razlozima isključenja, dostavljeno jučer) te je stranačku iskaznicu vratio Mitar Obradović, danas su ostavke u SDP e-mailom poslali i Danijel Šulc, predsjednik Općinske organizacije Jakšić, Dražen Tadijanović, predsjednik Općinske organizacije Kaptol i dopredsjednik kutjevačkog SDP-a Ivica Nikolić. On je, podsjetimo, svoju ostavku najavio još tijekom predsjedničke kampanje u SDP-u.

- Nepozivanjem na sjednicu Županijskog odbora SDP-a Požeško-slavonske županije, održane u subotu 14.5.2016. u 11 sati, predsjednik ŽO SDP-a nam je poslao poruku da nismo dobrodošli na sjednicu te raspravljati o smjernicama politike SDP-a na području naše županije. Na istoj sjednici donesene su odluke o smjenjivanju vodstva SDP-a grada Kutjeva i općine Brestovac (čiji predstavnik također nije bio pozvan) iako se raspravljalo o njihovoj sudbini. A kako su iste odluke pripremljene i za općinske organizacije Jakšića i Kaptola, smatramo da je ovo ispravan čin. Kao glavni razlog navedeni su nekakvi "loši rezultati" tih organizacija, a loši rezultati su bili na nedavnim izborima za mjesne odbore Požege gdje je SDP doživio opći potop i debakl. O tome je trebalo raspravljati, a i o mnogim drugim stvarima i događanjima u stranci, ali se o tome nije izgovorilo niti slovo jer bi bilo postavljeno pitanje krivnje za takve rezultate koje nekima ne odgovara. No, dobro je znano svim ljudima, koji imalo prate politička zbivanja, da je glavni razlog potpora Zlatku Komadini na izborima za predsjednika SDP-a. Prethodno navedeno predstavlja samo kap u moru narušenih odnosa koji traju dugo vremena - ističu u svom obrazloženju.

- Smatramo takvo ponašanje čelnika SDP-a Požeško-slavonske županije samovoljnim i sramotnim i u krajnjoj liniji iznimno neprimjerenim i nedemokratskim. Stoga nismo u mogućnosti, a niti želimo, nastaviti sa takvim načinom rada i (ne)suradnjom čelnika županijske organizacije s nama. Bilo kao s  izabranim predstavnicima općinskih i gradskih organizacija ili nas kao pojedinaca i osoba koje ne uvažava - navode dalje.
- U SDP smo se uključili isključivo iz socijaldemokratskih uvjerenja, a u želji kako bi naše društvo bilo što bolje i ravnopravnije u raznim segmentima društvenih odnosa. Ono što se sada događa u SDP-u  nije niti blizu onome u što smo bili uvjereni i našim težnjama za bolje sutra svima. Nažalost, trenutno stanje u županijskoj organizaciji udaljeno je svjetlosnim godinama od socijaldemokracije i isključivo predstavlja interes pojedinaca kao i potpuni izostanak rasprave i različitosti mišljenja. Kroz naš rad smo stekli mnoga poznanstva i prijateljstva, nailazili na stotine zapreka, ali nismo odustajali i radili smo i dalje. No politiku jednoumlja, nepoštivanja i izostanka konstruktivne rasprave i različitosti mišljenja ne želimo, a niti ćemo biti dio takve politike.  Na kraju, svim ljudima želimo svako dobro, a svima koji su godinama bili s nama i uz nas želimo se iskreno zahvaliti na suradnji i potpori te se nadati nekim boljim vremenima - poručuju Šulc, Tadijanović i Nikolić.






Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Izlazite li na glasanje u srijedu, 17.4.2024.?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI