Velika dobiva jedini kamp u Slavoniji: ¨Kapacitet je 200 osoba. Pripremamo i projekt od 65 mil. kn¨

Park prirode Papuk gradi kamp u Velikoj
(FOTO: Lidija Galić)

12.05.2016. | Lidija Galić
Pregleda: 15427

Do kraja srpnja trebao bi biti završen kamp u Velikoj. Bit će to jedini kamp u Slavoniji. Izgradnju je pokrenuo Park prirode Papuk, vrijednost radova je 2,8 milijuna kuna i u potpunosti se financiraju kroz projekt Parcs, novcem UNDP-a.







- Radovi idu prema planu i ako posluži vrijeme, bit će završeni i prije roka. U kampu će biti 11 platoa sa strujom i vodom za kampere. Bit će i mjesto za pražnjenje kampera s biopročišćivačem. Topla voda će se dobivati putem solarnih ploča, bit će izgrađeni sanitarni čvorovi, tuševi i mala kuhinja - pojašnjava Kristina Kožić, ravnateljica Parka prirode Papuk.
Osim prostora za kampere postojat će mogućnost kampiranja u šatorima, a ukupni je kapacitet kampa oko 200 osoba. Park prirode Papuk planira kupiti vlastite šatore te organizirati škole u prirodi.







- U kontaktu smo s Hrvatskom udrugom kampera i s njima smo u kontaktu još od lani. Slažemo media plan te ćemo raditi promidžbu i na inozemnom tržištu, prije svega austrijskom, njemačkom i slovenskom. U Parku prirode Papuk intenzivno se radi na 65 milijuna kuna vrijednom projektu koji predviđa izgradnju novog posjetiteljskog centra u Voćinu, adrenalinski park uz kamp, uređenje Kuće Panonskog mora u upravnoj zgradi Parka u Velikoj, obilježavanje planinarskih i biciklističkih staza na Vidikovcu i izgradnja novih pet vidikovaca - dodala je.






- Natječaj je izišao u travnju i pretpostavka je da će europski fondovi projekte financirati u 85-postotnom iznosu. Projekt ćemo predati krajem svibnja, a rezultate očekujemo u roku 90 dana. Vjerujemo da bi već sljedeće godine mogli krenuti radovi - kaže Kožić.








Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI