Požeški ronioci u Splitu:¨Previše je ljudske neodgovornosti, zagađene su rijeke, mora i jezera¨

Ronilački klub "Požega" u Splitu
(FOTO: Ronilački klub"Požega")

10.05.2016. | Tomislav Milanović
Pregleda: 5732

Članovi ronilačkog kluba "Požega" priključili su se Ronilačko-ekološkoj fešti "Sveti Duje od mora" povodom blagdana Svetog Duje koju je prošlog vikenda organizirao Klub podvodno-istraživačkih radova "Mornar”. 



- Akcija je trajala dva dana i izvukli smo dosta smeća. Tu je bilo stakla, automobilskih i kamionskih guma i ostalog otpada što predstavlja opasnost za kupače, ali i veliko ekološko zagađenje. Ronioci ponovno apeliraju na građanstvo da se osvijeste da odlažu otpad na primjeren način jer ovako se ugrožava ekosustav, a zagađenja su na svim vodama, od mora, rijeka, pa do jezera. Jednostavno neodgovornosti ima previše - ističe jedan od voditelja ronjenja Zdenko Oroz.





Osim sudjelovanja u eko akciji požeški ronioci su obavili i stažno ronjenje i upoznali se s podvodnom fotografijom koja im je u planu rada za ovu godinu. U sklopu te nove aktivnosti ovo ljeto u Požegi planiraju postaviti i izložbu podvodnih fotografija.

- Zahvaljujući eko akcijama u kontaktu smo s ljudima koji imaju vrhunsku opremu,znanje i iskustvo, a malo ljudi zna da Hrvatska ima svjetskog prvaka u podvodnoj fotografiji, tako da imamo od koga učiti. Svi nam daju veliku podršku, spremni smo i mislim da ćemo uskoro realizirati i projekt podvodne fotografije kao još jedne aktivnosti našeg kluba – dodao je Oroz.

U akciji su sudjelovali još i Tomislav Budimir, Ivan Radošić i Jakob Berger, najmlađi član i velika nada požeškog ronilaštva, kaže Oroz. Požeški ronioci su nedavno imali i redovnu izvještaju skupštinu gdje su rezimirali rad u prošloj i najavili aktivnosti u ovoj godini. Već u lipnju imaju dvije eko akcije, u Obrovcu i Trogiru, a plan im je organizirati i eko akciju na području naše županije. 


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI