Antonija Jozić ponovno na čelu pleterničkog HDZ-a: ¨HDZ je u Pleternici na vlasti od 1993. godine¨

Antonija Jozić i Domagoj Katić
(FOTO: Lidija Galić)

06.05.2016. | Lidija Galić
Pregleda: 11869

Antonija Jozić i naredne će četiri godine biti na čelu pleterničkog HDZ-a. Povjerenje su joj članovi dali na izbornoj skupštini održanoj početkom tjedna.

- Riječ je o kontinuitetu jer HDZ je u Pleternici na čelu od 1993. godine. Jedan smo od četiri hrvatska grada u kojima je to tako. Izabrali smo 21 člana Gradskog odbora, a cilj nam je bila teritorijalna zastupljenost što znači da u svom Gradskom odboru imamo ljude koji nose HDZ u temeljnim ograncima. Od ove godine imamo 19 temeljnih ogranaka jer smo osnovali TO u Požeškim Sesvetama i Zarilcu. Predsjednici temeljnih ogranaka čine Gradski odbor - istaknula je Antonija Jozić.

Dodaje da su projekti koji su realizirani u prethodnom četverogodišnjem mandatu rezultat svih onih koji su HDZ vodili i prije nje.


- Ti su ljudi stvarali preduvjete razvoja našeg grada i projekte. Istim smo tempom nastavili dalje i danas Pleternica ima projekata u vrijednosti od 350 milijuna kuna. U proteklom smo razdoblju imali investicijski bum što se tiče infrastrukture i nema nijedne ulice u Pleternici koja nije rekonstruirana, napravljene su nove zgrade poput knjižnice, vrtića, poduzetničkog inkubatora, mini hidroelektrane, radilo se na projektima vodoopskrbe i 98 posto kućanstava ima mogućnost priključenja na vodovodnu mrežu. Pripremamo 146 milijuna kuna vrijedan projekt odvodnje, odnosno 40 kilometara kanalizacijske mreže. Naš izvorni proračun je 5-6 milijuna kuna i jedini put kroz koji Pleternica može tražiti svoj razvoj su EU fondovi. Veliku pažnju posvećujemo razvoju gospodarstva. U ponedjeljak potpisujemo ugovor BFC certifikat za našu poslovnu zonu gdje ćemo se certificirati kao grad s povoljnim poslovnim okruženjem. Taj međunarodno priznati certifikat u Hrvatskoj ima samo nekoliko gradova - zaključila je Jozić.


Dopredsjednici pleterničkog HDZ-a bit će izabrani večeras.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI