Odlazak sportaša: ¨Kompletna ekipa Croatije otišla je zbog posla u Njemačku¨

Željko Mitrović
(FOTO: Zoran Irak)

03.05.2016. | Bojan Miščević
Pregleda: 15858

Bijela kuga koja je zahvatila Slavoniju odražava se u svim sferama života, pa tako i u sportskoj, u ovom konkretnom slučaju, u nogometnoj sferi. Naime, toliko igrača 1. Županijske nogometne lige Požeško - slavonske županije odlazi ili u Njemačku ili na sezonski rad da će klubovi imati problema s funkcioniranjem i sastavljanjem igračkog kadra.

- U jednom trenutku u županiji je bilo 3600 registriranih nogometaša, sada ih je 2217, od toga je 210 u malom nogometu. 386  ih je na području Pakraca i Lipika - iznio je za 034portal osnovne podatke trener Nogometnog kluba Croatija iz Mihaljevaca i tajnik Požeškog sportskog saveza Željko Mitrović.

Kaže kako je situacija ista u svim klubovima lige i da budućnost nije ni malo blistava, a za primjer uzima situaciju u Mihaljevcima.


- Trenutačno u tri kategorije imamo 42 igrača. Prije ih je bilo 75. Juniorima se popunjavaju seniorski redovi i ako se pogodi da su utakmice isti dan, nema šanse da obje ekipe imaju dovoljno igrača za utakmicu prema propozicijama. Prije 20 - tak godina u županiji se rađalo oko 1000 djece godišnje, prošle godine je rođeno 428. Što se tiče Mihaljevaca, navodno je samo šestoro muške djece ove godine upisano u prvi razred - rekao je Mitrović.


Kaže kako mu je nekada bio san jednosmjenska nastava u školama zbog bolje koordinacije sa sportskim klubovima.

- San će mi se ostvariti, ali ne zato što smo mi stvorili kapacitete za tako nešto već neće biti dovoljno djece za dvije smjene u školama - ogorčen je Mitrović.

Dodaje kako je iz NK Croatija od jeseni u Njemačku otišlo 6 igrača, dvojica su otišla na sezonu, dok je jedan počeo raditi za Hrvatsku vojsku.

Da je tomu tako, potvrdio nam je i trener Tim osvježenja iz Kuzmice Ivo Papak.

- Da, istina je, takva je situacija i svima je takva. Ljudi odlaze s cijelim obiteljima, no mi za budućnost imamo zalog jer ćemo se popuniti iz redova juniora - rekao je Papak.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI