Projekt ¨Eko voćnjak¨: Sedamnaest nezaposlenih osoba dobit će besplatnu edukaciju

Gordana Radonić
(FOTO: Tomislav Milanović)

03.05.2016. | Tomislav Milanović
Pregleda: 5656

Projekt "Eko voćnjak – Proizvodnja voća na ekološki način" koji provodi Učilište Link u partnerstvu s Gradom Požegom i Udrugom voćara Požeško-slavonske županije "Šljivari", predstavljen je danas u velikoj dvorani Hrvatske gospodarske komore u Požegi. Nezaposlene osobe proći će besplatnu edukaciju, a deset nastavnika u obrazovanju odraslih usavršit će svoje kompetencije u primjeni suvremenih nastavnih metoda i pomagala.



- Glavna aktivnost projekta je izrada novog programa osposobljavanja "proizvođač voća na ekološki način"koje ćemo omogućiti 17 nezaposlenih osoba. U prvom djelu izrađujemo program, a u drugom dijelu se provodi nastava.  Upravo zato što nam je partner u projektu udruga Šljivara, praktična nastava odvijat će se na lokalitetima u Požeško-slavonskoj županiji. Imat ćemo i nekoliko izleta, posjetit ćemo nekoliko imanja gdje će se i održavati ta praktična nastava, a planiramo posjetiti i sjeverni dio Italije gdje ćemo se upoznati s primjerima dobre prakse – rekla je voditeljica projekta Gordana Radonić.


Projekt traje 12 mjeseci, a njegova vrijednost je oko 1.3 milijuna kuna od čega 1.23 milijuna financira Europski socijalni fond.




- Dosta naših članova zainteresirano je za prijelaz na ekološku proizvodnju, a tu nam nedostaje znanja i vještine o samim sredstvima za zaštitu bilja i održavanju voćaka na eko način. Još uvijek nije velika potražnja za eko proizvodima jer je velika razlika u cijeni u odnosu na integrirane proizvode. Zbog toga prelazimo na sušenje šljive gdje se s adekvatnim cijenama pronalaze kupci – rekao je predsjednik Udruge požeški Šljivari, Robert Krnčević.






Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI