Požeška škola šaha najbolja u Hrvatskoj

Nenad Vlašić, sportski direktor ŠK Grgin dol
(FOTO: Mario Nakić)

13.09.2011. | Mario Nakić
Pregleda: 4268

Dvije godine nakon početka rada u novom prostoru, Šahovski klub "Grgin dol" Požega već polučuje odlične rezultate, prvenstveno u dijelu odgoja i stvaranja novih šahista. Među deset najboljih u Hrvatskoj u konkurenciji do 8 godina, trojica su bili Požežani. Prema detaljnoj analizi suca Vladimira Karagića, uglednog stručnjaka za rad s mladima u hrvatskom šahu, u konkurenciji 64 hrvatska kluba koji nastupaju na turnirima i na prvenstvu, požeški je klub zauzeo visoko drugo mjesto u ukupnom poretku za kadete.

"Pokušao sam vrednovati i nastupe i postignute rezultate. Ovako možemo procijeniti u kojim se sredinama ozbiljno radi s mladima" - napisao je Karagić uz svoju analizu. Prvi na ljestvici je ŠŠK Konaki iz Novog Virja, klub koji preuzima mnoge već skoro "gotove" šahiste i u njemu sudjeluju i Požežani pa je voditelj požeške škole šaha i sportski direktor ŠK Grgin dol Nenad Vlašić zaključio kako možemo reći da je požeška škola šaha prema objektivnim mjerilima najbolja u Hrvatskoj.

- Uskoro počinju natjecanja, a naš je klub trenutačno u 1.B ligi. Iskreno, neće biti iznenađenje ni ako ispadnemo u 2. ligu jer najveći napor i sva ulaganja usredotočit ćemo na školu šaha i mlade. Upisi u školu počet će u listopadu, a mi već imamo 15-ak mladih šahista s kojima moramo individualno raditi. Sa sadašnjim sredstvima teško ćemo to moći izgurati kada se upiše još učenika i ne znam hoće li škola moći ostati besplatna - rekao je Vlašić u razgovoru za 034portal, naglasivši kako se zahvaljuje Gradu Požegi na pomoći i ukazanom povjerenju.


Među perspektivnim mladim šahistima, od kojih neki već ostvaruju uspjehe na natjecanjima, Vlašić je izdvojio Egona i Erika Hajpeka, Tibora i Ivora Kakuka, Matka Radojčića, Stjepka Čuljka, Juraja Prevošeka i Bornu Vlašića.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI