Mladi robotičari: ¨Mini robotići su zabavni i edukativni, jedva čekamo početak lige!¨

Dino Pleša i Patrik Pavelić
(FOTO: Tomislav Milanović)

29.04.2016. | Tomislav Milanović
Pregleda: 4450

"Croatian makers" je projekt udruge Institut za razvoj i inovativnost mladih. Početkom 2016. godine fokus su privremeno prebacili na osnovnoškolski uzrast pokretanjem Croatian makers lige u kojoj će sudjelovati preko 200 škola i drugih ustanova. Jedna od tih škola je OŠ Vladimira Nazora iz Trenkova. Popričali smo s učenicima, mladim robotičarima koji će sudjelovati u ligi.



- Prvo kolo Croatian makers lige bit će održano u utorak u našoj školi. Broj sudionika još ne znamo, ali odaziv bi trebao biti velik. Sviđa mi se robotika i volio bih se baviti njome jednog dana. Dobili smo od škole ove mini robotiće koje nije problem sastaviti jer upute su poprilično jednostavne – rekao nam je učenik osmog razreda OŠ Vladimira Nazora Patrik Pavelić koji poslije osnovne škole planira upisati srednju za tehničara za računarstvo.





Patrik, njegov prijatelj iz razreda Dino Pleša i ostali učenici koji će sudjelovatio u ligi demonstrirali su pravila Croatian makers lige i mini robotiće uoči otvorenja izložbe "Ajmo se igrat" ispred Gradskog muzeja Požega.  



- Robotić mora obići jedan krug brže od drugog i ne smije se micati s crte. To nisu klasične borbe robota kao što mnogi ljudi misle. Ovo je jako zabavno i edukativno. Pripremamo se za prvo kolo Croatian makers lige koja će vjerujem proći u jednom zabavnom duhu. Poslije osnovne škole planiram upisati matematičku gimnaziju, a poslije srednje škole Elektro-tehnički fakultet ili nešto drugo vezano uz računarstvo – rekao nam je Dino Pleša


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI