Uz povišene tenzije požeški HDZ bira predsjednika: Nije vam to kolo koje ste igrali tamo u Dervišagi

HDZ izborna skupština
(FOTO: Lidija Galić)

26.04.2016. | Lidija Galić
Pregleda: 13766

Tek prvih desetak minuta izborne skupštine Gradske organizacije HDZ-a Požega proteklo je u dostojanstvenom ozračju. Nakon intoniranja hrvatske himne i minute šutnje za sve poginule u Domovinskom ratu, predsjednik gradskog HDZ-a Ante Šolić predložio je radno predsjedništvo. No, kandidati Alojz Tomašević, Darko Puljašić i Ante Pavličević također su imali svoj prijedlog što im, kako tvrde, omogućuje Statut stranke.







Nakon što im je to u prvom pokušaju onemogućeno, krenulo se s glasovanjem i prebrojavanjem glasova. Kako nije bilo osobe zadužene za to, glasove su, u tom trenutku u već napetoj atmosferi te uz upadice i neprimjerene komentare, brojila dvojica izaslanika.
Prebrojavanjem je utvrđeno da je oko 65 izaslanika bilo ZA Šolićev prijedlog te oko 90 protiv. Stotinjak onih koji se nisu željeli javno svrstati u nijedan "tabor" ostali su suzdržani.


Ante Šolić pokušao je smiriti atmosferu te je pozvao sve nazočne da skupštinu odrade dostojanstveno.
Alojz Tomašević, jedan od kandidata za predsjednika gradskog HDZ-a predložio je da se napravi stanka te potom glasuje.

- Tražim jedinstvo. Stalno govorimo o jedinstvu i danas smo u HDZ-u rekli kako se to ne bi trebalo događati. Gospodo, mi smo Hrvatska demokratska zajednica. Ovo nije dobro. Ovo nije dobro! - rekao je, smirujući tenzije, Alojz Tomašević.






- Župane, ovo nije predstavljanje. Ja vodim ovu sjednicu i tražim jedinstvo, a jedinstvo je da se provodi poslovnik HDZ-a. Onda smo dva HDZ-a. Nemojte fućkati i pripremati atmosferu koja ne treba. Nije problem ovu skupštinu odgoditi. Nije vam to kolo koje ste igrali tamo u Dervišagi. Nije vam to drugi HDZ već jednak, isti HDZ koji će ostati za vijeke vjekova - bio je oštar Šolić.






Kandidat Ante Pavličević zatražio je da se sasluša i prijedlog trojice kandidata za radno predsjedništvo tvrdeći da je to praksa u HDZ-u. Šolić mu je na to odgovorio da to nije točno.
I požeški gradonačelnik Vedran Neferović inzistirao je na smirivanju situacije.

- Ako se bojite mene u radnom predsjedništvu i zamjenika gradonačelnika, onda smo si sve rekli - rekao je.






Darko Puljašić pročitao je potom sedam kandidata za radno predsjedništvo kao zajednički prijedlog trojice kandidata za predsjednika stranke.

- Što je to? Milijun ih predlažete! - doviknula je Blagojka Leko.






Krenulo je i negodovanje zbog prisustva novinara u dvorani. Franjo Lucić, večeras samo gost skupštine, zatražio da novinari napuste dvoranu unatoč činjenici što ih je i on osobno, a i stranka pismenim putem pozvala na skupštinu za što im je osiguran i stol u dvorani. Ante Šolić, zadužen za vođenje sjednice, na to je samo kimnuo glavom što je bio jasan znak novinarima da su nepoželjni. Unatoč negodovanju, bili smo primorani izići iz dvorane uz dobacivanjem pojedinih iz "publike" da smo udbaši.








































Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI