Otac oboljele djevojčice: ¨Laknulo nam je kao roditeljima jer sada postoji nada za potpuno izlječenje¨

Korina Svoboda s roditeljima u Londonu
(FOTO: Facebook)

26.04.2016. | Tomislav Milanović
Pregleda: 14606

Pisali smo nedavno o djevojčici Korini Svoboda iz Jakšića, staroj osam mjeseci koja je rođena s brojnim prirođenim melanocitnim nevusima koji prekrivaju cijela leđa, simetrično dio trbuha, te područje glave. Upućena je na pregled van granica Hrvatske i s roditeljima je od 19. do 22. travnja bila u "Pedijatric dermatology department great ormond street hospital for children" koja je smještena u Londonu.

- Na pretragama u Londonu rečeno nam je da je gen koji je uzrokovao tu bolest kod Korine izoliran. Nastavljaju s istraživanjem i nadaju se pronalasku lijeka kroz deset godina, ali to može biti i za dvije godine. Naš sljedeći odlazak u London je za godinu dana pa za dvije i pol godine kad će Korina imati operativni zahvat na licu. Nama kao roditeljima je naravno lakše kad postoji nekakva nada za izlječenje. Bez obzira koliko to trajalo mi se ne predajemo i nadamo se potpunom izlječenju  – rekao je Korinin otac Slaven Svoboda.



Nalazi pretraga bit će gotovi kroz nekoliko mjeseci. Humanitarna akcija prikupljanja troškova za Korinine odlaske u London traje do 11. lipnja. Ova naizgled tužna priča mogla bi imati sretan kraj ako se nađe dovoljno ljudi velikog srca. Broj žiro-računa na koji se mogu uplatiti sredstva je: IBAN: HR2624020063103007638, a broj mobitela Korininog oca Slavena je 095/3500-981.






Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI